Srbija

MALAGURSKI REKAO VELIKU TAJNU O ZAPADNIM SILAMA: Strani ambasadori su bili šokirani zbog KOSMETA!

Ekipa Beogradskog portala razgovarala je sa čuvenim Borisom Malagurskim, disidentom koji se ne plaši istine, ma kakva ona bila! Svojim stavovima privukao je pažnju pravdoljubivih ljudi koji žele da saznaju i budu upućeni u današnja zbivanja u državi, svetu, na kraju krajeva i ulici.

Prenosimo vam intervju u celosti.

Za novinarom Mihailom Medenicom je raspisana poternica nakon odlaska na Košare, da li misliš da će iste mere biti upotrebljene i protiv tebe?

Ne želim da spekulišem kakve mere planiraju da preduzmu, jer političari tzv. „Republike Kosovo“ nisu sposobni ništa pametno da preduzimaju, od vremena kada su terorisali Srbe u okviru terorističke UČK do danas kada većina nosi lažne naočare za vid da bi tobože izgledali uglednije. Prištinska „Koha ditore“ je agitovala za moje hapšenje, a kobajagi-premijer Ramuš Haradinaj je u zvaničnom saopštenju osudio naš film, tako da bi privođenje bio logičan nastavak ako bi uspeli da me uhapse.

Da li ćete ponovo ići na Kosovo?

Ako bih išao, mogao bih da se oprostim i od mojih organa i od mog života. Ne bih da im priuštim takvo morbidno zadovoljstvo. Radije ću da se borim protiv njih na međunarodnom planu. Od toga najviše cvikaju.

Da li se mogu očekivati tvoji novi projekti o Kosovu?

Ne bih sada mogao da govorim o tome, još je u toku promocija aktuelnog filma. Radim na više projekata istovremeno, od emisija na Sputnjiku i BN-u do filmova poput „Težine lanaca 3.“ Treba izdržati sve to i naći malo vremena i za spavanje.

Dobijali ste razne poruke visokih funkcionera tzv. Kosova Haradinaja i Tačija, šta bi ste vi njima poručili?
Poručio bih im da sam čuo da hrana u zatvoru uopšte nije toliko loša kako je možda zamišljaju. Ima tu dosta proteina, a mnogi zatvori imaju teretane, pa Ramuš Haradinaj može da nastavi da bilduje mišiće – to mu ide mnogo bolje od pisanja saopštenja, a Tači je malo ispao iz forme – taman prilika da radi na telu, kad već rad na mozgu ne daje opipljive rezultate.

U Parizu su na premijeri filma bili ambasadori mnogih zemalja, kakve su bile njihove reakcije i da li će te još negde u svetu organizovati premijeru filma?

Ambasadori zapadnih zemalja pri Unesku u Parizu bili su šokirani što se u srcu Evrope dešavaju scene koje su do sada viđali samo u Siriji i Iraku. Rušenje kulturnog nasleđa, civilizacijskih tekovina koje pripadaju svima nama, nešto je što se uklapa u njihovu sliku o ISIS-u, a ne UČK, koje su vojno podržali da stvore narko-mafijašku paradržavu. Nadam se da će bolje da razmisle koga će da podržavaju u budućnosti.

Prikazaćemo film u gradovima širom sveta. Sve ću najaviti na svojoj Fejsbuk stranici.

Izvor: Beogradski portal