Svet

ŽESTOKO SE ZAKUVALO! AMERI KREĆU NA KRIM: Rusi im poručili da bolje idu na MARS!

Američki vojni inspektori na poziv Kijeva planiraju da obave inspekciju, ne samo u Ukrajini, već u Dombasu, Lugansku i verovali ili ne, i na Krimu koji je u međuvremenu postao sastavni deo Rusije. Moskva odgovara da Kijev i SAD mogu sprovesti inspekciju samo na Mesecu.

– Američka strana je teritoriju Autonomne Republike Krim uključila u inspekcijsko područje, što je još jedan dokaz da SAD ne priznaju pripajanje poluostrva Ruskoj Federaciji – izjavio je ukrajinski ministar obrane.
Ukrajinsko Ministarstvo obrane navodi kako će „multinacionalna grupa inspektora, Sjedinjenim Državama doći 13. novembra kako bi u Ukrajini pratila vojnu i političku situaciju u središtu i na jugoistoku zemlje.

– Očekuje se da će inspektori posetiti vojne jedinice na području antiterorističke operacije u Donjecku i Lugansku. Osim toga, SAD su u inspekcijsko područje uključile i Krim – navodi se u saopštenju.

Prema dostupnim informacijama, u timu inspektora, osim eksperata iz SAD, biće i predstavnici Kanade i Danske.
Na Krimu su saopštenje Kijeva nazvali „bolesnom fantazijom“.

– Ovo je još jedna bolesna fantazija ukrajinskih vojnih funkcionera, koji ne razumeju da ništa ne zavisi od njih, ni od njihovoe zemlje – rekao je Dmitrij Polonski, potpredsednik vlade Krima.

Dodao je „kako u situaciji kada neki tako slobodno počnu raspolagati teritorijima drugih naroda to u velikoj meri uzrokuje ne samo zbunjenost, već i smeh“.

Polonski je, takođe, naglasio da je poset Krimu moguć samo na poziv ruske strane.
– Što se tiče posete stranih vojnika na teritoriju Republike Krim, na Krimu može biti samo jedna vojska – vojska Ruske Federacije – dodao je on.

Poslanik u ruskoj Dumi sa Krima Mihail Šeremet posavetovao je vodstvo Ukrajine da izvrši inspekciju vojno-političke situacije na Mesecu.

– Ovo je smešno, a izjave Kijeva više nikoga ne iznenađuju. Mogu pregledati Mesec. Eno im ga gore – rekao je Šeremet.

Šeremet je rekao i „da američki vojni inspektori mogu posetiti Krim samo kao turisti, odmoriti se i uživati u lepotama poluostrva.

Informer