Srbija

PODRŠKA NOVINARKI N1: Šta je loše pitala GUJONA? Čime se FRANCUZ u stvari bavi?!

Izvor: N1

Zašto je zabranjeno postaviti pitanje? Šta je to voditeljka Marija Antić loše pitala Gujona? Zašto Srbi odmah pomisle da on lično od bavljenja humanitarnim radom u Srbiji nema debelu korist? 

Svako normalan ko bude pogledao intervju neće videti ništa sporno u njemu! Arno Gujon ima ozbiljnu političku prošlost koju iz nekog razloga pokušava da sakrije.

Mišljenje naše redakcije je potpuno suprotno! Marija Antić je ovde žrtva jer je pogrešno pristupila ovoj temi, nažalost sve se svelo na ispitavanje Gujonove političke prošlosti, a njena najveća greška je što mu je dala pitanja pre emisije!

Arno Gujon je navodno prikupio preko 5 miliona evra za Srbe na Kosmetu, sjajna vest! Nas najviše zanima kako se recimo finansira njegova organizacija? U kojim procentima košta održavanje rada njegove priče koje je vrlo pitka, a sa druge strane vrlo mutna.

Da, prava reč je vrlo mutna, jer on ne daje nikakve konkretne odgovore na postavljena pitanja, a ono što je šokantno je upravo činjenica da je on ovo nazvao „medijskom hajkom“ i kao da od sebe pravi neku političku žrtvu.

Osuđujemo svaki napad na novinarku N1 televizije i apelujemo da se detaljno ispitaju računi i rad organizacije ispred Gujona. Neizmerna je šteta što Marija Antić nije više pitanja postavila na ovu temu jer je generalno to bitna stvar za sve one koji misle da se „humanitarnim radom“ bave najpošteniji i ako se na kraju ispostavi da to uopšte nije tako.

Nezavisno udruženje novinara Srbije ocenjuje da Marija Antić, novinarka TV N1, u razgovoru sa Arnoom Gujonom, francuskim humanitarcem, nije prekršila Etički kodeks i da je poštovala profesionalne standarde.

NUNS podseća da je osnovno pravo i obaveza novinara da postavi sva pitanja koja mogu biti u interesu javnosti.

„Humanitarna aktivnost Arnoa Gujona, pomoć Srbima sa Kosova, ali i njegova prošlost i politički angažman legitimne su teme o kojima treba da budu obavešteni građani Srbije. NUNS zbog toga osuđuje negativnu kampanju, uvrede, čak i otvorene pretnje upućene Mariji Antić i zahteva od nadležnih organa i javnosti da zaštiti njen profesionalni, lični i fizički integritet“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beogradski portal