Beograd

JEDINI POLITIČAR KOJI JE JAVNO STAO NA STRANU AMFILOHIJA: Radikal žestoko opleo „VUČIĆU TI SI IZDAJNIK“

Neopravdano brutalni napadi čelnika SNS na mitropolita Amfilohija zbog izjave u kome izražava strah da bi Vučić mogao da prizna nezavosnost Kosova i Metohije, u kojima je mitropolit optužen čak i za vradžbine, naišli su na brojne osude javnosti.

Kandidat za gradonačelnika Beograda i narodni poslanik Miljan Damjanović rekao je da iza napada naprednjaka na crkvena lica koji se brinu o Kosovu i Metohiji pokazuje veliki strah režima od onog što bi moglo da usledi ako priznaju Kosovo.

– Od prvog dana smo govorili da je unutrašnji dijalog koji Vučić hoće da vodi samo farsa i njegov marketing. Briselski sporazumi su sami po sebi protiv Srba koji žive dole i protiv naših nacionalnih interesa, a potpisao ih je upravo Aleksandar Vučić i njegova naprednjačka hunta. Napad na crkvena lica je posledica straha koji oni osećaju zbog činjenice da su dovedeni na vlast da priznaju Kosovo – objašnjava Damjanović.

On kaže da je jedini spas naprednjaka da poslušaju Šešelja, ponište Briselski sporazum, prekinu pristupanje EU i naprave savez sa Rusijom. On je osudio napad na Amfilohija.

– Mitropolit Amfilohije nije jedan od onih ljudi kojima trebaju politički poeni i marketing. Dovoljno znamo kolko je pomagao srpski narod i bio dole kada je bilo najteže, za razliku od onih koji Srbima na KiM kroje kapu iz Beograda – rekao je Damjanović.

Pravda