Beograd

ŠTA VI MISLITE? Ko će biti na listi SNS za BG i šta kažu kladionice?

Naprednjaci će u ponedeljak usvojiti listu za beogradske izbore i na njoj će biti profesori, lekari, naučnici i glumci.

Između ostalih pominju se Svetislav Goncić, sportisti Goran Grbović i Nebojša Ilić, direktorka beogradskog festivala igre Aja Jung a navodno su u toku pregovori i sa jednim uglednim intelektualcem koji bi mogao da bude na čelu liste.

„SNS na ovim izborima ide na pobedu, ide na to da okupi što više najuglednijih ličnosti i tražimo poverenje pre svega građana. Drugim strankama želimo sve najbolje, ali mi verujemo u pobedu našeg naroda i naše stranke“, rekao je funkcioner naprednjaka Marko Đurić.

Pripreme su u toku i u SPS-u, lider te stranke Ivica Dačić kaže da se sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem dogovorio da njihove stranke na gradskim izborima nastupe odvojeno, a da koaliciju naprave nakon izbora.

Kladionice najmanje šanse za gradonačelnika daju Vojislavu Šešelju i Čedomiru Jovanoviću. Nešto veće šanse imaju glumac Sergej Trifunović, pevačice Ceca, Jelena Karleuša i Ana Bekuta, kao i portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Pokret obnove Kraljevine SrbIje će na beogradskim izborima nastupiti samostalno, a nosilac liste biće Predrag Marković. Do sada su svoje kandidature najavili i Aleksandar Šapić, Dragan Đilas, Dragan Šutanovac i Miljan Damjanović iz Radikala.

B92