Beograd

DA LI NAS ČEKA IZNENAĐENJE SNOVA!? VOĐE navijača CSKA poslali poruku SRBIMA!

Kako se bliži duel Crvene zvezde i CSKA iz Moskve, tako raste uzbuđenje među navijačima, jer se očekuje preko 50.000 gledalaca na Marakani, a najavljen je i dolazak više od 1.000 elitnih ruskih huligana.

CSKA je za svoje navijače tražio 1.200 karata, od čega je 200 za VIP ložu u kojoj će biti sponzori i prijatelji kluba, a ostatak je za navijače na tribini, koji će biti u “kavezu“ za gostujuće pristalice.

Policija je u pripravnosti zbog dolaska grupe navijača CSKA, ali i Grobara, sa kojima su u bratskim odnosima, a koji takođe najavljuju dolazak na Marakanu da navijaju sa svojim prijateljima iz Moskve.

Ruske prijatelje ima i Zvezde, pa se očekuje i masovan dolazak navijača Spartaka iz Moskve, kojih je 2017. godine u martu u Beogradu bilo više od šest hiljada, kada su Zvezda i Spartak igrali prijateljsku utakmicu.

Ono što je najveća opasnost od mogućih sukoba jeste pojava navijača Spartaka i Partizana na ovoj utakmici, pa ukoliko dođe do bliskog kontakta između suprotstavljenih grupa, nije isključeno da dođe do incidenata.

Sami navijači CSKA verovatno i ne bi bili toliko problematični, a moguće da bi Delije imale sa njima neki prijateljski pakt, jer tek predstoji Svetsko prvenstvo u Rusiji, na kome će biti velika navijačka i huliganska smotra, pa bi narušavanje odnosa sa ruskim navijačima značajno otežalo Delijama mogući boravak u Rusiji tokom Mundijala.

Da navijači Zvezde nisu bili neprijateljski nastrojeni prema pristalicama CSKA mogli smo da vidimo i tokom utakmice između ova dva tima u Evroligi krajem prošle godine. Tada je u Areni bilo tridesetak navijača CSKA, koji su došli sa zastavama i obeležjima, ali nije bilo nikakvih problema između njih i navijača Zvezde.

Čak i ono što nam je njihov vođa iz Arene rekao, odaje utisak da navijači CSKA ne gledaju toliko neprijateljski na Delije, i da im je na prvom mestu da li je neko Srbin, pa tek onda da li je navijač Zvezde i Partizana. Tada je momak koji se zove Kostja, koji je dolazio u Srbiju i družio se sa pokojnim vođom Grobara Alenom Kostićem, rekao da su Srbi i Rusi braća i da je njima to najbitnije.

– Srbi i Rusi, to su bratski narodi. Svi Srbi i Rusi su rod, to je isto. Bio sam 14 – 15 puta u Srbiji, u raznim krajevima. To su uvek bili najbolji ljudi, najviši, najlepši. Prvo su narod i ljudi, drugo je klub. Pod broj jedan Srbi i Rusi su braća zauvek, a onda ide klub i sve ostalo – počeo je navijač CSKA iz Moskve.

I Delije su veliki rusofili, često na utakmicama pevaju rusku narodnu pesmu “Kaćušu“ i imaju koreografije u čast Rusije. Poslednja takva bila je protiv Krasnodara, prethodno i protiv Spartaka iz Moskve na prijateljskoj utakmici.

Telegraf rs.