Svet

OVO NE VALJA! OGLASIO SE TRAMP: Stižemo RUSI spremite se ZA RAT!

Posle najave Rusije da će oboriti svaki američki projektil koji se uputi ka Siriji, predsednik SAD, Donald Tramp, oglasio se na Tviteru i Moskvi poslao poruku u kojoj naglašava da će tih projektila itekako biti. Već u narednim tvitovima objasnio je uzrok sukoba sa Rusijom.

„Najveći deo „zle krvi“ sa Rusijom je izazvan lažnom i korumpiranom istragom o ruskoj umešanosti, koju su vodili demokratski lojalisti ili ljudi koji su radili za Obamu. Miler (Robert) je najsporniji od svih (izuzev Rozenštajna koji je potpisao FISA i pismo u kojem predlaže Komijevo otpuštanje). Nema dogovora, pa oni polude!“ stoji u poslednjemtvitu predsednika SAD Donalda Trampa.

Pentagon je povodom Trampovog tvita da će rakete stići do Sirije, saopštio da neće komentarisati potencijalne buduće vojne operacije. „Ministarstvo odbrane ne komentariše potencijalne buduće vojne akcije. Upućujem vas na Belu kuću da karakterišu predsednikov tvit“, rekao je Erik Pahon, portparol Pentagona u saopštenju.

„Kao što je predsednik naveo 8. aprila, napad sirijskog režima hemijskim oružjem protiv nevinih civilih u Dumi 7. aprila je bio strašan i zahteva hitan odgovor međunarodne zajednice“, dodao je portparol Pentagona.

Prethodnom porukom, koja je usledila odmah nakon upozorenja Rusiji da se spremi na projektile, je pak, predložio da se zaustavi trka u naoružanju.

„Naš odnos sa Rusijom je gori nego ikada pre, uključujući i doba Hladnog rata. Za to nema razloga. Mi smo Rusiji potrebni da joj pomognemo ekonomski, što je vrlo lako uraditi, a potrebno je da sve zemlje sarađuju. Zaustaviti trku u naoružanju?“, napisao je Tramp.

Odgovarajući na najavu Rusije da će oboriti svaki projektil koji je usmeren ka Siriji, Tramp je najavio upotrebu „novih, lepih i pametnih“.

„Rusija je obećala da će oboriti svaki projektil uperen ka Siriji. Spremi se, Rusijo, zato što će projektila biti, i biće novi, lepi i ‘pametni’. Ne treba da budete partneri sa životinjom koja ubija svoj narod gasom i uživa u tome“, napisao je Tramp misleći na sirijskog lidera Bašara al Asada.

Izvor: Kurir