Srbija

AGRESIVNA LEUKEMIJA SE VRATILA! Molim te SRBIJO POMOZI!

Nikola Stanišić Driga (23), i dalje vodi životnu bitku sa akutnom limboplastnom leukemijom, o čemu je Kurir pisao, i još uvek se nalazi na klinici u Nemačkoj, u gradu Flensburgu.

Drigi je urađena transplantacija koštane srži u decembru prošle godine, ali se agonija nastavila, jer se, pored brojnih drugi zdravstvenih komplikacija leukemija preselila na kožu. Onda se pokazalo još nešto strašnije. U mnoštvu analiza, praćenja Nikolinog zdravstvenog stanja nakon dve nedelje, početkom aprila, rezultati su pokazali da se leukemija vratila u koštanu srž.

Tim lekara je dao predlog za dalje lečenje antitelima, ali se za sada ne da li će biti potrebna jedna ili dve doze, jer to zavisi od prisutnosti bolesti . Zatim se planira davanje limfocita donora, od koga su primljene matične ćelije.

Ne zna se tačno ni koliko će vremena da traje ova faza lečenja jer kod kancera se nikada u potpunosti ne zna u kom smeru i kojim tokom će se bolest odvijati.

Samim tim, potrebno je još novca, i to oko 194 000 evra. Kurir je već pisao o Driginoj borbi za život, i zato ponovo pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu koliko su u mogućnost.

Kurir