Srbija

DRONOVI SVE SNIMILI! Tačno se zna šta se desilo sa Oliverom Ivanovićem

Foto: Printskrin

Momenat napada na lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici najverovatnije su zabeležile kamere bespilotnih letelica Kfora, pišu „Novosti“.

Međutim, kako navodi taj list, tih snimaka nema u istrazi.

Reč je o novom detalju tog napada koje se dogodilo pre četiri meseca, ističu „Novosti“

Izvori „Novosti“ se pitaju kako je moguće da nema video-zapisa iz dronova vojne misije, ako se zna da su dve letelice maltene neprekidno na nebu iznad Mitrovice? Sumnju budi i objašnjenje iz istrage da 16. januara, kada je ispred kancelarija svoje stranke napadnut Ivanović, sateliti nisu mogli da snime Ivanovića, jer je bila gusta magla, iako meteorolozi mogu nepobitno da dokažu da je tog jutra vidljivost bila – dobra.

Oliverova supruga Milena za „Novosti“ kaže da je Specijalno tužilaštvo u Prištini, koje vodi istragu, još nije pozvalo da priloži izjavu, ali očekuje da će je se setiti:

„Nažalost, i posle četiri meseca od svega i nemam ništa novo da kažem. Nikakvih informacija nemamo. Svakako nećemo mirno posmatrati i čekati da se zaboravi. Pitanja ćemo postavljati sve dok ne dobijemo odgovor“, kaže ona.

Istragom su nezadovoljni i iz Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda, koji su danas saopštili da svima sve više postaje jasno da je napad njihovog lidera Olivera Ivanovića političko.

„Četiri meseca nema nikakvih informacija ni detalja, pozivaju se i saslušavaju članovi GI ‘SDP’ i članovi porodice, dok od glavnog krivca ni traga“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava sve s ciljem da se napadač nikada i ne pronađe.

„I dalje imamo optužbe vlasti iz Beograda i Prištine bez konkretnih dokaza i činjenica, a od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu imamo samo ambasadora Velike Britanije i ambasadora Švajcarske koji su se javno oglasili i izneli svoja viđenja stvari, dok je američka ambasada i dalje nema…“, naveo je SDP.

Izvor: Novosti