Srbija

NOVI VELIKI PROTEST NAJAVELJEN U PETAK: Potpuno drugo mesto i format – organizatori se oglasili

Posle mnogo bure oko protesta koji su bili očigledna reakcija naroda, strasti se ne smiruju. Juče je privedeno nekoliko osoba na informativni razgovor gde im je rečeno da neke stvari ne rade po zakonu i da će država organizatore po njima nelegalnog protesta hapsiti, što do sada nije učinjeno sem par privođenja sa opomenama.

Prenosimo vam delove saopštenja za novi protest koji je najavljen u petak:

„Ne biraju sredstva i reči kako bi se spasili jer znaju da ih ovo može koštati udobnih fotelja i pozicija moći.

Od početka blokada oni su u panici. Na sve načine pokušavaju da nam skrenu pažnju sa problema cene goriva i uopšte energenata koji lančano izazivaju povećanje svih ostalih cena, ograničavaju nam slobodu kretanja i pogoršavaju ionako lošu ekonomsku situaciju u kojoj smo mi kao radna snaga užasno potcenjeni i živimo na rubu egzistencije, često se odričući i najosnovnijih stvari za normalan život.

Zato, ajmo ljudi u petak da pokažemo ovom bednom manipulatoru, lošem glumcu i njegovim pajtašima/kriminalcima koliko nas ima. Ajde da se svi skupimo u Beogradu.

Skupite četvoro, petoro drugara i podelite troškove puta. Nadjemo se na svim prilazima gradu, a onda da polako, saaaasvim polako, krenemo prema okupiranoj nam Skupštini, Zgradi Vlade i ministarstvima.

Ajde da se na prilazima gradu, iz pravca Novog Sada, Niša, Pančeva, Obrenovca, Čačka, itd okupimo do 16h i onda krenemo prema centru grada i da se svi nadjemo ispred zgrade Republičke skupštine.

Napravićemo detaljan plan do četvrtka kako da pokažemo Aleksandru Vučiću i celom svetu da smo se probudili i da je gotovo sa diktaturom.

Beograd Petak, 15. jun, u 17h, blokada zgrade Skupštine, Vlade, Ministarstva i kompletnog centra grada“ navodi se u saopštenju organizatora.

Izvor: Beogradskiportal.rs