Svet

Dodik mu izbio telefon iz ruke: Snimak koji je podigao Republiku Srpsku

Predsednik Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik nasrnuo je na banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića danas popodne u Čelincu, prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju mosta na reci Vrabanje.

Naime Dodik je ovom mladom momku izbio telefon iz ruke, a onda ga i vređao. Naravno da to nije bio kraj, odmah se tu našlo obezbeđenje koje je na vrlo nepristojan način fizički napalo Stanivukovića.

– Udarali su me njegovi ljudi iz obezbjeđenja, pripadnici policije i simpatizeri. Dobio sam nekoliko udaraca u glavu i po leđima, a telefon su mi polomili da ne bi ostao snimak, kaže Stanivuković.

Stanivuković, koji je i kandidat PDP-a za narodnog poslanika, poznat je po svom aktivizmu i kritikovanju poteza vlasti, naročito zbog organizovanja svečanosti i otvaranja građevinskih radova. Počeo je sa otvaranjem radova na uklanjanju naplatnih rampi u Glamočanima, a nastavio sa otvaranjem frižidera, semafora, kontejnera…

– Htio sam da i ja postavim kament temeljac. Imam pravo da prisustvujem događaju kao i svi građani Republike Srpske. Premlaćen sam i protjeran! – ogorčen je Stanivuković.

Uredništvo i ekipa Beogradskog portala šalje veliku podršku ovom mladom i pre svega iskrenom momku, sa nadom da će i Srbija dobiti ovako bistrog i hrabrog političara.

Izvor: beogradskiportal.rs