Srbija

Oglasio se Đurić posle prilično neprikladnog snimka: Da li mu priliči ovakav komentar?

Na društvenim mrežama se pojavio dosad neemitovani isečak iz intervjua direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Đurić je 2015. gostovao u emisiji Budimira Ničića “Slobodno srpski“, a u isečku je dao izjavu koja je bila povod za smeh u studiju.

Đurić: Pogledajte samo koliko beba se rodi u Gračanici…

Ničić: Rađalo se više, nije tako, gospodine Đuriću…

Đurić: Pogledajte koliko beba se rodi godišnje, pa niste u pravu…

Ničić: Ja ovde živim i u pravu sam.

Đurić: Ove godine se u u Kosovskoj Mitrovici, će se roditi, mislim, sto beba više nego prošle godine.

Ničić: Odakle vi to znate?

Đurić: Bio sam tamo.

Ovakva Đurićeva izjava je naišla na smeh voditelja, koji je uspeo da postavi sledeće pitanje – zna li Srbija uopšte u kom smeru idemo kad je u pitanju Kosovo – ali je potom i Đurić primetio da se svi u studiju smeju njegovoj opasci da je “bio tamo“ i da zna koliko će beba da se rodi.

Na kraju je konstatovao da se “ne zna da li je luđe pitanje ili odgovor“.

Snimak se najpre pojavio na Jutjubu, ali je nestajao sa svih kanala na koje je postavljan, pa je ostao dostupan samo na društvenim mrežama.

Posle niza reakcija predstavnika opozicije koji su konstatovali “ko nam vodi kosovsku politiku“, oglasio se i glavni akter videa.

“Onog trenutka kada zaboravimo da se smejemo i šalimo na svoj račun naši životi neće biti vredni življenja. Nadam se da opozicionari smrknutih lica ne nameravaju da nam dekretom zabrane dobro raspoloženje. Bebe nam vraćaju osmeh na lica, želim da Srbija ima sve više razloga za osmeh. Drago mi je da je danas postao viralan ovaj neemitovani deo intervjua za sniman u Čaglavici u ponoć na Vidovdan 2015. koji smo mi postavili na mreže, pa da i ja ovde dam doprinos. Ni posle tri godine nije mi manje smešan ovaj lapsus. Samo da nas bude više. Pozdrav hejterima“, napisao je Đurić.

Izvor: B92