Srbija

Mažić odbrusio Klopu: Što se javljaš posle dva meseca

Najbolji srpski sudija sa čuđenjem posmatra optužbe menadžera Liverpula da nije imao hrabrosti da isključi Sehija Ramosa posle podmuklog starta nad Salahom

Klop je krajem jula prokomentarisao finale Lige šampiona i detalj rušenja najboljeg svog igrača od strane kapitena „kraljevskog kluba“, koji je prema mišljenju Nemca morao da bude sankcionisan od strane Mažića.

Naš najbolji sudija se čudi tajmingu Klopove izjave smatrajući da je logičnije bilo da je da posle finala kad je glava još „vruća“, a ne nakon dva meseca od meča u Kjevu.

– Iznenadio me je trenutak tog komentara, dva meseca posle finala Lige šampiona. Ne sećam se, nisam ni čuo ni video da je Klop to rekao nakon susreta, a tada su možda emocije najjače, ali se i utakmica najbolje vidi. Tu bih zastao u komentarisanju tog, u suštini, detalja bez mnogo značaja – rekao je Mažić za Nedeljnik.

Mažić je dodao i da je Klopov izbor logična posledica želje da zaštiti svog igrača, a uperi prst krivice u drugu stranu.

– Ima tu još jedan bitan detalj: svaki trener ili funkcioner pokušava da zaštiti svoje igrače ili ekipu, naročito posle teške sezone i pre početka nove. Najlakše ili najbezbolnije je tražiti krivca ili izgovor. Da je stvarno tu bilo nečega za komentarisanje, ne bi se čekalo dva meseca. Svako ko i malo poznaje fudbal, jasno je mogao da sagleda stvari u toku utakmice. Nema tu velike filozofije, eho meča ne može da traje unedogled. Prvi utisci imaju najveću težinu – rekao je Mažič.

Podsetimo, Mažić je bio glavni sudija meča u finali Lige šampiona odigranog 26. maja u Kjevu u kome je Real slavio protiv Liverpula 3:1.

Informer