Svet

Očekujte neočekivano! Kaka se vraća iz penzije i ponovo igra?

Naime, danas će zvanično Adrijano Galijani, uz podršku Silvija Berluskonija kupiti nekadašnjeg drugoligaša Moncu, planovi su ambiciozni u smislu plasmana u Seriju B, gde klub iz okoline Milana nije bio već gotovo dve decenije.

Ali, sav haos koji vlada u Italiji, u nižim ligama, pre svega zbog finansija, kazni, nameštanja, mogao bi da olakša put Monci koja je sezonu počela odlično, sa tri pobede, bez primljenog gola.

Kaka bi mogao da se spremi do zime i da pomogne da sigurno bude izboren plasman u drugu ligu, u što niko ne sumnja, jer je Monca finansijski jača od rivala. Brazilac bi bio fenomen, magnet za publiku, ovaj klub je stalno šeta između druge i treće lige, ali je bankrotirao pre nekoliko godina i prebačen je među amatere, za dve sezone su se vratili u treću ligu, prošle nisu uspeli kroz plej of da se dokopaju Serije B gde su poslednji put igrali na početku veka.

Veruje se da bi im Milan pomogao sa par mlađih igrača, što je i do sada bio slučaj, u tumu imaju par Brazilaca, veterana Režinalda koga se sećate iz Sijene i Parme, kao i Džefersona koji nikada nije dobio šansu kao klinac u Fiorentini.

Za Moncu su igrali fudbaleri koji su kasnije postali zvezde Milana, poput Masarta, Kostakurte, Ganza, Strope, ali i Kaziragi, Marko Branka, Di Bjađo, čak i Patris Evra, u svom prvom, neuspešnom boravku u Italiji…

sportske.net