Svet

Crnogorci izdali saopštenje posle Tadićeve izjave? Pred meč sa Srbijom se oglasila tribina

Ultra Crna Gora, navijačka grupa koja bodri fudbalsku reprezentaciju te zemlje, izdala je saopštenje pred meč pomenute selekcije protiv Srbije u okviru Lige nacija.

“Vijesti.me“ prenose to saopštenje, a podsetimo da je utakmica na programu u četvrtak od 20.45 minuta.

Inače, biće to prva i istorijska utakmica dve selekcije od raspada zajedničke države.

– Sestre i braćo Crnogorke i Crnogorci, još jedan praznik fudbala je pred nama, jedan u nizu i ništa drugačiji od susreta nas 12 sa svim dosadašnjim gostima. U glavi svakog ko dođe na sever treba bit’ samo Crna Gora, jedna i večita. Sve ostalo, a pogotovo protivnik i bavljenje njime – sporedno je. Ostavite doma politiku i slične gluposti, dođite da slavimo, pevamo i zagrejemo dlanove, slavimo domovinu na koju će kao i mnogo puta do sad – još jedan protivnik zube slomiti – stoji u poruci i dalje se navodi:

– Mala Crna gora ne haje za veće od sebe, već gleda samo na sebe i svoju decu, a 11 sokolova će već naći način da uđe u legendu i ovog puta. Verujemo u njih, a kako mi ne možemo da igramo, neka ih nosi naš huk, pa šta ko ponese. Verujemo u vas vitezovi! Srce na teren i gore glavu – za slavu, za narod – za državu!

Srbija i Crna Gora imaju po četiri boda u grupi posle dva odigrana meča. Rumunija je na dva, a Litvanija bez bodova.

Orlovi će posle gostovanja u Podgorici otići direktno u Bukurešt gde ih u nedelju od 15.00 časova očekuje meč protiv Rumuna. Zatim u novembru slede dva meča kod kuće (Crna Gora i Litvanija).

Inače, zanimljivu izjavu pred duel sa Crnom Gorom dao je novopečeni kapiten Srbije Dušan Tadić.

– Što se tiče utakmice, malo je čudno, ali to je normalno pred utakmice da se stvara neki naboj, ali ja Crnu Goru gledam kao da smo ista država. Sve mi je to isto, nema nekog dodatnog naboja. Najbitnije je da se fokusiramo i da dobijemo utakmicu – jasan je bio Tadić.

Izvor: Telegraf.rs