Srbija

Ima nešto što mi ne znamo: Igrač reprezentacije komentarisao Matića

Foto: Fss Srbije

Antonio Rukavina, desni bek reprezentacije Srbije, prokomentarisao je objavu Nemanje Matića koja je uznemirila srpsku javnost.

Matić, koji propušta ovu reprezentativnu akciju zbog povreda, u utorak je na društvenoj mreži „Instagram“ objavio citat u kojem se navodi da će ga Srbija ponovo izdati.

Međutim, desni bek Astane je kazao da se svašta može pogrešno protumačiti na društvenim mrežama.

„Ne bih nešto preterano to komentarisao. Te društvene mreže nisu merilo, ima dosta slobode i možeš da kažeš, napišeš i objaviš šta želiš, a ne misliš tako. Možda tu i ima nešto, što ja ne znam, niti iko od nas, ali ne treba obraćati preteranu pažnju na to“, rekao je Rukavina pred put u Podgoricu.

On je izjavio da na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici očekuje više od fudbala, ali isključivo na terenu na planu motivacije i velikog rivaliteta dve selekcije.

„Kao i uvek pokušavamo da budemo pozitivni, da idemo na pobedu. Znamo da su nam predstojeće dve utakmice bitne jer igramo u gostima, a prva protiv Crne Gore će možda biti malo više od fudbala. Ipak, igrali smo već takve mečeve, imamo iskustva. Pokušavamo prvo da razmišljamo o njima, pa onda o Rumuniji. Uz dobre rezultate iz oba susreta bismo možda mogli i polako da privodimo posao u Ligi nacija“.

Jedan od najiskunijih srpskih reprezetentativaca dodao je da meč u Podgorici nikako ne može da se uporedi sa gostovanjima u Zagrebu i Elbasanu.

„Ne bih upoređivao sa utakmicama protiv Hrvata i Albanaca, to je bilo više politički. I Tadić je pre nekoliko dana da smo maltene ista država. Ne mislim na taj pritisak, ali će biti malo više od fudbala na terenu – možda malo grublje igre, ali mi smo spremni na sve i tako ulazimo u ovaj susret. Sigurno je da će biti lepa atmosfera. Oni žele da osvoje tri boda, postoji euforija da nas pobede, ali će biti sve fudbalski i kako treba. Biće lepa utakmica“.

Šta bi onda trebalo unaprediti u odnosu na prethodne mečeve?

„Trudićemo se da ne primimo golove iz glupih situacija. Možda da popravimo malo stvari u defanzivi, ali da zadržimo posed lopte i veliki broj šansi. Verujemo i da će Crnogorci da nam prepuste loptu i pokušati iz polukontri i kontri da nas ugroze“.

Ekipa Mladena Krstajića biće znatno oslabljena jer su zbog povreda otpali Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić, Nenad Krstičić i Adem Ljajić.

„Sigurno je da znači jer bez dva kapitena ideš na dve takve utakmice, a posebno što se radi o veoma dobrim igračima. Dobro znamo njihove kvalitete i koliko znače reprezentaciji. Ali šta je tu je, moramo bez njih i idemo da ostvarimo dobar rezultat“.

Za kraj, Rukavina je dodao da posebnu draž ovom derbiju daje što smo do skoro bili deo iste države.

„Sa Jovetićem sam imao priliku da igram u Partizanu. Nismo se čuli, ali sve igrače njihove poznajem. Dosta je njih moglo da bude i pod našim grbom, ali iz različitih okolnosti nisu. Do pre nekoliko godina smo bili ista zemlja i biće zanimljivo“, zaključio je Rukavina.

B92