Beograd

Ljudina i čovek velikog srca! Otac Kleopa Stefanović oduševio Beograđane

Predavanje o Presvetoj Bogorodici u prepunoj sali parohijskog doma Vaznesenjske crkve u Beogradu održao je protosinđel dr. Kleopa nastojatelj Vavedenjskog manastira i profesor karlovačke bogoslovije u Sremskim Karlovcima.

„Narod voli i ceni oca Kleopu, pravi pastir od Boga poslat, ponizan i skroman. Veliki posrednik pred Bogom, čovek koji nikada nikoga nije odbacio. Meni je lično pomogao mnogo, meni je spasio porodicu, svaka njegova pouka gradila je mir u mom domu“, rekla je gospođa koja je došla na predavanje očigledno puna radosti i sreće što će sresti Oca Kleopu.

Bila je ovo radost za Beograđane koji oca Kleopu poznaju od detinjstva i školskih dana, prilika da se razmene tople reči i primi pouka od duhovnika naše Svete Crkve.

U 17 časova otac Kleopa je sa ocem Mihajlom Vukčevićem odslužio molebni kanon Svetom despotu Stefanu i nadahnuti molitvom svi zajedno su prešli u salu. Posle pročitane molitve, veče je po blagoslovu starešine hrama i glavnog i odgovornog urednika oca Arsenija Arsenijevića, otvorila Jelena Jež.

U predavanju otac Kleopa je kazivoa o Bogomajci, ali i o majci koja nepresušnom ljubavlju odgaja svoje čedo, o preko potrebnoj ljubavi među ljudima i ispunjavanju jevanđeljskih načla življenja.

Protosinđel dr Kleopa dotakao se i sadašnjeg stanja porodice, potrebe za njenim očuvanjem i potrebe za rađanjem dece kako bi opstali kao nacija.

Isto tako, otac Kleopa dotakao se monaškog života kao i odlučivanja da se život posveti Bogu u manastiru. Posle predavanja otac Kleopa je odgovarao na pitanja vernika.

Izvor: beogradskiportal.rs