Sport

Jirka – pojačanje koje će Zvezda dobro upamtiti: Stiže novi “Radonjić”

Mladi slovački reprezentativac i fudbaler Spartaka iz Trnave, Erik Jirka potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Jirka je rođen 1997. godine, igra na poziciji krila, odigrao je preko 60 utakmica za Spartak u kojem je i ponikao, a za transfer u Zvezdu su ga preporučile ponajviše utakmice upravo protiv našeg kluba u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kako RSB saznaje za transfer Jirke slovačkom klubu je plaćeno 750 hiljada evra uz 20% od sledeće prodaje, dogovor između dva kluba je i da Zvezda može otkupiti ove procente kao i da li će Jirka na „Marakanu“ stići u toku zime.

Jirka nikad nije bio u boljoj formi, kaže naš izvor i očekuju ga u Zvezdi kao veliko, veliko pojačanje u januaru. Na reprezentativnim obavezama pokazao je još jednom da je veliki biser koji je Zvezda ulovila na vreme. Igrač koji nema limite i sa kojim mora da se radi.

Kako navode slovački mediji, Zvezda je veliki klub i nije slučajno otišao u najveći klub na Balkanu, ali opet sa druge strane smatraju da su crveno-beli iskoristili dobar momenat da dovedu „jeftino kapitalno“ pojačanje.

Karakteristike Jirkine igre su uglavnom „trkčke i borbene“, igrač je koji najviše pretrči na terenu sa statistikom sličnom koji je imao Bejl svojevremeno.

Jedan od golova Jirke.

Izvor: beogradskiportal.rs