Svet

Albanski komentator dobio otkaz zbog Srbije: Rekao za koga navija u programu

Kostandin Grilo, sportski komentator iz Tirane, zaposlen na albanskoj nacionalnoj televiziji, dobio je otkaz nakon što je prilikom gostovanja na jednoj kosovskoj televiziji rekao da navija za Srbiju i obrazložo to činjenicom da među Srbima ima mnogo prijatelja

Problemi za Grila počeli su da se gomilaju, naišao je na osudu ne samo kod ostrašćenog dela naroda, već i kod čelnih ljudi nacionalne televizije.

– Razrešen sam od strane glavnog i odgovornog urednika, a na moje mesto došao je čovek sa, između ostalog, smešnim naglaskom, bez ozbiljnih kvalifikacija. Boriću se, misim da će pravda biti zadovoljena i da ću se vratatiti na dosadašnji posao – kazao je za Mozzartsport albanski komentator.

Među Grilovim prijateljima zbog kojih navija za Srbiju nalazi se i Željko Kuzmić, golman rođen u Aranđelovcu, koji je branio u mnogim državama – BiH, Crnoj Gori, Rumuniji, Poljskoj, Vijetnamu, Etiopiji, pa i u Albaniji, gde se sprijateljimo sa Kostandinom Grilom.

– Kad je gostovao na jednoj kosovskoj televiziji pitali su ga za koju reprezentaciju navija i Kosta je kazao za Srbiju. Zato što ima dosta prijatelja iz naše države, između ostalih i mene. Potom su nastali problemi za mog druga.