Beograd

Zaustavljen saobraćaj u Beogradu zbog snega

Autobuski saobraćaj u delovima naselja Žarkovo, Cerak i Sremčica obustavljen je nešto pre 9 časova zbog zaleđenog kolovoza, javili su reporteri agencije Beta.

Kolona sa autobusima na linijama 37, 50 i 89 nalazi se zaustavljena na nizbrdici kod semafora u Ulici Ratka Mitrovića.

Nekoliko autobusa na liniji broj 52 zaustavljen je na raskrsnici ulica Ace Josimovića i Ace Mitrovića.

Putnici iz tih autobusa nastaljau put pešice.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću rečeno je agenciji Beta da je stanje u Beogradu „katastrofalno“ i da je autobuski saobraćaj obustavljen u celom Železniku i Sremčici.

Sve beogradske komunalne službe su u pripravnosti zbog najavljenih snežnih padavina, a u čišćenju snega biće angažovano oko 1.000 ljudi, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Kako je rekao, pre nekoliko sati su stavljene u pripravnost službe trećeg reda JP “Beograd puta“ i ostalih komunalnih preduzeća u prestonici.

Radojičić je naveo da će na ulicama Beograda biti angažovano oko 1.000 ljudi, oko 800 iz “Zelenila“ i “Gradske čistoće“ i oko 160 iz “Beograd puta“, kao i da će 72 vozila da se koriste za čišćenje snega.

“Obično su prvi sati pod naletom padavina komplikovani i sigurno je da će komunalne službe podneti najveći deo tereta kao i uvek, ali svi zajedno moramo da damo svoj doprinos, da očistimo ispred svojih ulaza i zgrada i učinimo da grad bude lepši i funkcionalniji“, rekao je Radojičić.

Beta