Srbija

Oglasila se Moskva: Ima poruku od predsednika za Vučića

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o dodeli Ordena Svetog Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

To je saopšteno na zvaničnom sajtu Kremlja.

„Aleksandar Vučić nagrađuje se za veliki lični doprinos multilateralnoj saradnji sa Ruskom Federacijom“, navodi se u saopštenju Kremlja. Ovo je najznačajnije priznanje, koje se posle skoro 100 godina dodelju jednom Srbinu.

Orden Svetog Aleksandra Nevskog dobili su, između ostalih, Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević, a poslednji put je dodeljen Nikoli Pašiću.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokoj nagradi koju je dobio.

„Danas, 7. januara, ukaz o nagradjivanju Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog potpisao je Predsednik Rusije Vladimir Putin,“ napisao je Čepurin na svom Tviter nalogu i objavio snimak ukaza.

Šef ruske države ukazom je nagradio Vučiča ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom, piše u tekstu ukaza na kome je stavljen pečat kancelarije presdednika Ruske Federacije.

tanjug.rs