Srbija

Optužen da je namšetao meč: Krstajić ga pozvao u reprezentaciju

Defanzivac Zarija Lambulić jedan je od dvojice igrača Proletera koji su dobili poziv da se priključe nacionalnom timu na turneji po Karibima

Nije bilo lako početkom novembra defanzivu Proletera iz Novog Sada Zariji Lambuliću, kada se našao na udaru navijača i određenog dela javnosti da je namerno skrivio penal i dao autogol tokom meča protiv Radničkog iz Niša.

Lambulić je tada bio “najzaslužniji“ za preokret Nišlija u Novom Sadu, a publika je meč počela da napušta 20 minuta pre kraja. Četiri dana kasnije, Etička komisija FSS je navodno pokrenula postupak mna osnovu izveštaja iz UEFA, mada se o tome nikada više nije pisalo.

Dva meseca kasnije, Lambulić je dobio poziv da bude deo fudbalske reprezentacije Srbije koja će krajem januara ići na turneju po Karibima i igrati protiv Sent Kitsa i Nevisa (23. januar) i Barbadosa (27. januar).

– Sve što sam do sada postigao je plod mukotrpnog rada i odricanja. Poziv za reprezemntaciju, da budem iskren, nisam očekivao. Došao je u pravo vreme i u nastavku karijere će mi biti dodatni motiv. Ponosan sam na saigrače koji imaju velikog udela u ovom lepom što mi se dešava – rekao je za Sportski žurnal Lambulić koji je u novembru dobio i poziv da nastupi za mladu reprezentaciju Orlova.

Pored Lambulića, poziv iz Proletera je dobio i Nemanja Čović koji je jedna od produktivnijih igrača u Super ligi.

Podsetimo, Proleter posle 21. kola ima 28 bodova i nalazi se na 7. mestu na tabeli. Svojim igrama tokom jeseni su bili pravi hit šampionata i svakako su zaslužili da iz svojih redova imaju nekoga ko će igrati za nacionalni tim sastavljen mahom od igrača iz Srbije.

telegraf.rs