Magazin

Kako pobediti nemire u svom domu: Svađa i stalna nervoza

Mnogi hriščani traže rešenja koje bi u sekundi moglo da odagne sve negativno u domu, ali taj „čarboni štapić“ ne postoji i nikada nije postojao.

Vratimo svoj život unazad, pa posle razmišljanja krenimo u ispravke. Ko je od nas mnogo puta umislio da je centar sveta, a to je loše, kada se sve prema nama svodi, kada naše nezadovoljstvo izbije na prvo mesto svih problema. Naše smirenje treba da počiva na strpljenu, ako želimo mir onda ga moramo graditi.

Nije dovoljno da sveštenik osvešta tvoj dom ili da samo okadiš, a da na već sledećem koraku u svom domu započinješ svađu bio ti u pravu ili ne.

Starac Pajsije je rekao jednu pametnu rečenicu koja uvek odzvanja mojom glavom „Bolje da si u miru čoveče, nego da si u pravu“.

Ako hoćeš da gradiš mir u svom domu, gradi ga tako, prećuti, zažmuri i osetićeš to što treba da osetiš, razumevanje pre svega koliko god da je teško, a Gospod će nagraditi tvoju porodicu svim dobrima.

Upalite naravno i kandilo i kadionicu i primiti svog sveštenika da vam osvešta vodicu, da li ste znali da kad god u grčkoj osete nemir u kući oni zovu sveštenika da mi osveti vodicu.

Živi bili, neka Vas prati sreća.

Izvor: beogradskiportal.rs