Svet

Monah koji je vozio sporni čamac: Neko je ukrao prsluke za spasavanje

Monah manastira Vranjine Neofit (Goran Kempanov) juče je tužiteljki Romini Vlahović ispričao da žali zbog nezgode u Skadarskom jezeru u kojoj je ostao bez četiri prijatelja.

Sveštenik je uhapšen jer je upravljao barkom koja se tog dana oko 15 sati prevrnula u rukavcu Morače i Skadarskog jezera.

Tužiteljka mu je zbog uticaja na svedoke odredila zadržavanje do 72 sata, kazao je njegov branilac, advokat Jugoslav Krpović.

„Treba da se sasluša veliki broj lica. Moj branjenik je tužiteljki ispričao sve što je juče rekao policajcima – prvenstveno da mu je jako teško, jer je u jednom trenu izgubio toliko prijatelja”, kazao je Krpović.

On je istakao da uvažava razloge i da se neće žaliti na odluku tužiteljke.

“Nama je cilj da se to što pre završi i da se sazna kako se desio sporni događaj, jer je i njemu (svešteniku) sami događaj teško pao. Doživeo je šok, u jednom trenutku je ostao bez skoro svih svojih prijatelja u Crnoj Gori, sa kojima se svakodnevno družio”, rekao je Krpović.

Sveštenik je tužiteljki rekao i koliko je ljudi u nedelju bilo na liturgiji i pričešću u manastiru Vranjina, ali i da su to uglavnom njegovi prijatelji koji su ostali da sa njim proslave monaški imendan.

Advokat je kazao da je objašnjeno da su ranije koristili zaštitne prsluke, ali ne i u nedelju jer ih je neko par dana pre ukrao sa barke.

“Tužiteljki je rekao i da na čamcu može biti 15 putnika, ali da je tog dana prevozio po osam ili devet vernika”, istakao je Krpović.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Vijesti.me/ Filip Roganović printskrin