Svet

Tako se to radi! Crnogorci zabranili rijaliti za decu

Kako bi zaštitili maloletnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori će biti ograničeno emitovanje rijaliti programa iz Srbije, prenose „Vijesti“.

U Crnoj Gori će uskoro biti ograničeno emitovanje domaćih rijalitija. Odluku o „zaključavanju“ kanala na kojima se emituju Zadruga i Parovi donela je Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, na inicijativu „Media centra“.

Direktor organizacije „Media centar“ Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom.

„Godinama televizije iz Republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje“, naglasio je Đurović.

Iz AEM-a su odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posledicu potrebe unapređenja zaštite maloletnika od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navode „Vijesti“.

Nenad Jezdić o rijalitiju

Legendarni glumac Nenad Jezdić svojom izjavom objasnio je mnogo problematičnih stvari koje se dešavaju na televiziji kao odraz stanja društva ili možda nametanje programa koji ne pristoji televizijama sa nacionalnom frekfencijom.

Kada je govorio o obrazvoanju bio je vrlo kratak, ali u isto vreme direktan. Slavni glumac je birao reči, a svaka je imala smisao.

„Imaš jedan masovni mediji koji se zove televizija, koji 12 časova od 24 vremena, provodi sa polu-kliničkim slučajevima, duhovnim izmetima, neću da sudim i to su ljudi kojima takođe bi se moglo pomoći, koji bi takođe trebali da dobiju neki savet da se pokrenu, da svoje živote usmere ka nekim plemenitim ciljevima“, rekao je Jezdić.

Pogledajte njegovu celu izjavu:

Izvor: mondo.rs – beogradskiportal.rs
Foto: You tube printskrin