Magazin

Zamolio sam Boga On je rekao „NE“: Koje naše molitve mogu biti uslišene

Zamolio sam Boga da me izbavi od gordosti, ali mi je Bog rekao “Ne”. Rekao mi je da ne treba On da me od nje izbavlja, nego da treba sâm da se odreknem svoje gordosti.

Zamolio sam Boga da izleči moje bolesno dete, ali mi je Bog rekao “Ne”. Rekao mi je da je njegov duh zdrav, a da njegovo telo živi samo privremeno.

Zamolio sam Boga da mi podari trpljenje, ali mi je Bog rekao “Ne”. Rekao mi je da je trpljenje rezultat stradanja i da ono zato nije nešto što se daje, nego da se kroz stradnje stiče.

Zamolio sam Boga da mi podari sreću, ali mi je Bog rekao “Ne”. Rekao mi je da mi daje Svoj blagoslov, a da moja sreća zavisi od mene samoga.

Zamolio sam Boga da me izbavi od bola, ali mi je Bog rekao “Ne”. Rekao mi je da me bolesti udaljavaju od zemnih briga i da me k Njemu približavaju.

Zamolio sam Boga da duhovno uzrastem, ali mi je Bog rekao “Ne”. Rekao mi je da treba samostalno da uzrastam a da će on ukloniti sve ono što je suvišno i što ometa moje duhovno uzrastanje.

Upitao sam Boga da li me voli i Bog mi je rekao “Da”. Rekao mi je da mi je dao Sina Svoga, jedinoga i ljubljenoga, Koji je umro za mene i da ću jednoga dana biti u Nebeskim naseljima zato što verujem.

Zamolio sam Boga da mi pomogne da druge volim onako kako On mene voli i Bog mi je rekao: “Eh, konačno si shvatio šta od tebe želim…”

Izvor: svetosavlje
Foto: You tube printskrin