Sport

Da li je Zvezda bacila pare na Kafua, Ebisilija i Čaušića: Pitanje koje je sasvim realno

Zvezda je dva prethodna prelazna roka odradila sjajno, ali ipak bilo je nekih možda i ključnih kikseva. Da nije bilo Lige Šampiona, oni bi bili mnogo veći i mnogo teži po klub iz Ljutice Bogdana.

Kafu, stvarno promašena investicija – mnogo se očekivalo od njega, a on nije dao baš ništa. Igrao je ispod proseka, sa tim stavom ne bi bio ni u prvih 11 u Vranju, ipak plaćen je 700.000 što je složićete se previše, verovatno najveći promašaj.

Ebesilijo, jedan od izdanaka Ajaksove škole, vidi se da je ti „školovan fudbaler“, ali realno gledano šta je on doneo Zvezdi spektakularno? Apsolutno ništa, na ovim pripremama je pokazao da prosto nije dovoljno zainteresovan, niko ne spori njegov talenat. Ali to je prosečan stranac koji mora da bude bar dva puta bolji od našeg igrača kako bi zadužio dres crveno – belih. Nešto poput Evandra recimo, Ebisiljo za sada nije ni blizu te forme.

Čaušić, brzo ide za Kafuom, papreno je plaćen – čak milion evra, a na terenu je bar dva nivoa ispod recimo Jovančića. Nesiguran na lopti, pravi potpuno nelogične greške, a u nekim momentima izgleda kao da je amater na terenu sa deset fudbalera i ne samo da nije opravdao novac za koji je plaćen, nego i lestvicu niže igra ispod ozbiljnog profesionalca. Realno gledano, daleko je od prvih 18, kamoli 11.

Bilo kako bilo, grešaka ima. Mnogi misle da je i Marko Ivanić preskupo plaćen, ali vreme će pokazati i to. Vredi naglasiti da je Uprava pogodila dovođenjem recimo Jirke, Marina, Boaćija, Bena.

Izvor: beogradskiportal.rs Foto: Printsrin