Sport

Čović pravi novi tim! Prva poruka Riversa Delijama

Kej Si Rivers prošao lekarske preglede i potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone!

Amerikanac Kevin Kresvel (KC) Rivers prošao je u ponedeljak lekarske preglede i postao novi igrač beogradskih crveno-belih!

31-godišnji košarkaš tako je i zvanično pojačao crveno-bele u koje donosi veliki kvalitet na terenu, radnu etiku, imidž ozbiljnog profesionalca i porodičnog čoveka.

Iskusni 31-godišni košarkaš koji može da igra na tri pozicije (primarne dva i tri) veliko iskustvo sticao je igrajući profesionalnu košarku poslednjih 10 godina u brojnim velikim klubovima (Beneton, Lokomotiva, Himki, Real dva puta, Panatinaikos, Bajern) sa kojima je osvajao i trofeje na najvišem nivou.

Tekuću sezonu započeo je u ekipi Ređo Emilije, od koje se oprostio u velikom stilu u subotu uveče, ali je nakon poziva Crvene zvezde kako i sam kaže nakon obavljenih pregleda znao da je njegova nova epizoda u ozbiljnoj košarkaškoj karijeri:

– Crvena zvezda je tako veliki klub sa veoma bogatom istorijom. Imao sam prilike u bliskoj prošlosti da igram u Beogradu, video sam sve… Ti navijači, ta atmosfera… bilo je veoma uzbudljivo, bilo je sjajno. Ko ne voli da igra u takvoj atmosferi, pred takvim navijačima? Zato se veoma radujem zbog dolaska ovde i spreman sam da igram važne utakmice pred navijačima koji sa toliko strasti podržavaju svoj tim, da pomognem klubu da osvoji najvažniji trofeje i vrati se u Evroligu. To je moj cilj, izazov za mene, jer sam uvek išao za izazovima.

Zato, kada je me je menadžer obavestio ko me želi, i šta su ciljevi kluba… vidite da sam već ovde u Beogradu i spreman.

To dovoljno govori zar ne? – rekao je Rivers po okončanju lekarskih pregleda, koji su pokazali da je Kej Si u izvanrednom fizičkom stanju.

Novi igrač Crvene zvezde već tokom popodneva priključiće se novim saigračima na treningu, kako bi se što pre uključio u rad tima pred izazove koji slede.

Rivers će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 23.

Izvor: mozzartsport.com Foto: Printskrin