Srbija

I vreme je bilo! Kokeza odlazi sa mesta predsednika FSS

Po isteku četvorogodišnjeg mandata, Slaviša Kokeza neće ponovo da se kandiduje za mesto predsednika FSS prenosi Maxbetsport.

Za vreme Kokezinog mandata izboren je odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji, prvo učešće na Mundijalu posle osam godina. S te strane njegovo predsednikovanje je bilo apsolutno uspešno, s obzirom na to da je prioritet u njegovom programu bio odlazak na najveće fudbalsko takmičenje.

– Stvaranje pozitivne atmosfere oko i unutar reprezentacije je moj prvi cilj. Propustili smo tri velika takmičenja i nema potrebe da ističemo koliki je to gubitak. Na to su uticali mnogi faktori, ali kriza rezultata je očigledna. Izabrali smo novog selektora, dokazanog, i moramo da vratimo poverenje nacije. Neophodno je da iskorenimo klubaštvo i lične interese jer moramo da budemo ujedinjeni na putu ka SP – rekao je Kokeza članovima Skupštine koji su ga u maju 2016. izabrali za čelnika Saveza.

Takođe, mlada reprezentacija je izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu, a “orlovi” su u novofomiranom takmičenju UEFA “Liga nacija” zauzeli prvo mesto u C ligi i plasirali se u kvalitetniji rang.

Izvor: espreso.rs Foto: Printskrin You tube