Srbija

Vučić opet vanredno u 13 časova: Obraćanje na TV Prva o “Čeličnom prstenu”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Prvu TV, koji počinje u 13 časova, govoriće, između ostalog, i o akciji Prištine “čelični prsten”.

Kako najavljeno, Vučić će odgovoriti na pitanje kakve su mu poruke preneli najbliži saradnici nemačke kancelarke Angele Merkel, s kojima je razgovarao kasno sinoć, kao i šta je on njima rekao.

Vučić će govoriti i trenutnoj situaciji na Kosovu i prištinskom operativnom planu pod nazivom “čelični prsten”, ali i ostalim otvorenim pitanjima.

Vučić o Pacoliju

Vlast u Srbiji treći dan komentariše kosovsku platformu, ali još nema informacije koje će poteze povodom nje povući. Predsednik Vučić ponavlja da je od Evropske unije tražio da ne odobre ovakvu platformu.

„Molio sam ih da to ne rade zato što je to nešto čime Priština označava kraj mogućnosti za bilo kakav kompromis, jer to što oni od Srbije traže je, kako bih vam rekao, uvreda za zdrav razum“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije poručio je kosovskim albancima i „džaba ste krečili“, a iz Prištine je stigla poruka da treba da se zaustavi sa agresivnom retorikom o Kosovu.

Izvor: Tanjug.rs