Sport

Partizan ima novog trenera? Pitanje je da li je novi

Pošto je Saša Ilić u ovom trenutku prvi pik uprave, ali ne i izgledno rešenje, tapka u mestu izbor novog trenera na duge staze. Prema Statutu Partizana, šef stručnog štaba bira se isključivo na predlog sportskog direktora koga – nema.

Što je samo jedan od pokazatelja zbog čega Žarko Lazetić, kao vršilac dužnosti, slovi za glavnog kandidata da završi posao na klupi posle odlaska Zorana Mirkovića. Lazetić će sigurno voditi ekipu i protiv subotičkog Spartaka (subota, 15,00), a prema informacijama MOZZART Sporta dobiće šansu i da šefuje do okončanja takmičarske godine, s obzirom da je Partizanu preostalo još 11 mečeva u prvenstvu, najmanje dva, a najviše tri u Kupu Srbije.

S obzirom da je šteta već napravljena i da titula ni ove sezone neće biti vraćena na crno-belu stranu Topčiderskog brda, te u saznanju da je uspeo da trgne ekipu na gostovanju u Kruševcu, gde je povukao pedagoški potez izvlačenjem iz igre Nemanje Nikolića, kao i u nedostatku jeftinijih ili pristupačnih trenera, uprava će dati šansu Lazetiću da završi posao, a onda, kad izabere novog direktora, zajedno s njim, eventualno, krenuti u potragu za novim rešenjem.

I za totalnim remontom igračkog kadra.