Srbija

Čuveni Duda Ivković: Poruka Zvezdi pred Budućnost

Legendarni trener košarkaške reprezentacije Jugoslavije i Srbije, ali i klubova Partizan, Olimpijakos, CSKA, Dušan Duda Ivković, bio je gost emisije „U Obruču“ Arene sport.

On je između ostalih stvari analizirao i finale plej ofa ABA lige i pričao o tome da li Budućnost može da se vrati posle 0:2. Zvezda je u Beogradu dva puta pobedila Budućnost i sledeći meč u Podgorici (sreda 19.00 Arena sport) dočekuje sa dosta samopouzdanja.

ZVEZDINA TAKTIKA NA CENTRE JE RAZBILA RIVALA

– Mnogo je teško Budućnosti sa ovim timom da napravi petorku koja će da kontroliše igru 40 minuta. Jako brzo gube kontrolu. Moje mišljenje je da Budućnosti fali Ivanović.

– On je bio rezultat prošle godine. Ovaj Kol je dobar igrač, njega je hteo Olimpijakos, ali je izgubio finansijsku trku sa Podgoričanma. U rotaciji sa Gordićem i Ivanovićem to bi bila drugačija igra, a sada je Gordić sa viškom minutaže.

. Hendikep je da su igrali Evroligu pred finale , ali znajući repešino iskustvo pokušaće nešto da uradi. U prvo meču Zvezdina taktika da igra na crntre je izbacila Bitadzea iz igre, a Budućnost je odirgala oba meča bez njega, to jest bez učinka – kaže Ivković i dodaje:

– Ima vremena da se nešto primeni i promeni, ali da bi se nešto postavilo ne zavisi samo od renera Budućnosti već i protivničkog trenera – rekao je trofejni stručnjak.

KOLIKO STRANCI BUDUĆNOSTI IMAJU ISKUSTVA DA IGRAJU OVAKVA FINALA

Ivković je zatim analizirao prva dva meča finala:

– Njihova kontrola igre i kontinuitet je u prvoj utakmici bila od prilike jedno poluvreme. Na drugoj utakmici, ni jedna četvrtina. Čini mi se, samo da neko ne shvati da ja kritikujem ljude iz Budućnosti, da nisu odabrali prave igrače. Ne, to su bili jako dobri igrači na tržištu. Ali, treba se sada postaviti jedno pitanje. Koliko su ti igrači imali iskustva kroz srednju školu, fakultet i sve ostalo…da igraju ova finala?

– Vrlo malo. Pogledajte, jedan Perperoglu, koga sam ja imao sreću da treniram i koji ima 3 ili 4 osvojena prvenstva Evropa. Takođe, tu je i jedan niz mladih igrača koji su napravili razliku i koji su igrali nebrojana finala kao mlađi igrači.

– To američki igrači nisu imali. Tako da možemo da kažemo da je tu problematična hemija. Ceneći neobično i iskustvo i rad JAsmina Repeše kao trenera, mislim da je teško od ove selekcije napraviti tim koji će da iskontroliše dobru igru i finale, koje će da izdrži ovaj pritisak – objasnio je Ivković.

(Telegraf.rs/D.S.)