Sport

Tomić pobesneo pa psovao sudiju! Evo zašto je dobio tehičku

Foto: Ju Tjub

Sudije su na meču Budućnosti i Zvezde u jednom napadu svirale tri sekunde u reketu, a iako je odluka diskutabilna bila nisu pogledali video što je iznerviralo trenera Zvezde, pa ih je počastio psovkama.

Tomić je najpre pitao o čemu se radi i čemu takva odluka, a kada nije dobio objašnjene izvređao je sudiju.

“Treba da te je sramota piketino jedna”, rekao je trener Zvezde posle skandaloznih odluka sudija!

Sve se briše, sve se zaboravlja – gledaćemo majstoricu u Beogradu! Crvena zvezda držala je sudbinu u svojim rukama, ali je u samoj završnici pogubila sve konce i ostala bez titule koja je bila praktično na vrhovima prstiju… Budućnost je u vatrenoj atmosferi dvorane Morača slavila rezultatom 84:80 (20:25, 15:13, 22:20, 27:22) i učinila da se Zvezdino vođstvo od dve pobede obriše. U ponedeljak – za titulu!

Sve do rezultata 72:70 na tri minuta do kraja Zvezda je imala titulu pred očima i mogućnost da bira kakvu završnicu želi. Umesto sigurnije opcije, crveno-beli izabrali su težu varijatu, ostali bez ikakvog odgovora na sve hice Norisa Kola i Edvina Džeksona, jer Bili Beron nikako nije mogao sam. Uradio je mnogo toga Zvezdin šuter, pogađao mnogo toga, imao solidnu podršku od Mohameda Fajea, donekle i Ognjena Dobrića, ali mu je na dva poena minusa (72:74) zadrhtala ruka sa distance i to je bio kraj za srpskog šampiona! Od svojih centara Beron je imao dobru podršku u skoku, ali opet premalo poena da bi Budućnost bila eliminisana, a titula overena.

mozzartsport.com