Beograd

BORČANCI OPKOLILI PEKARU ROMA: Izneli novi zahtev – nema policije

Grupa desničara okupila se ispred pekare Roma u Borči, zahtevajući da se zatvori pekara, jer je na društvenoj mreži objavljena fotografija bivšeg radnika kako u centru Beograda rukama pokazuje dvoglavog orla, albanski nacionalni simbol.

Pekara danas ne radi, a preko prozora i vrata su navučene rešetke. Prisustvo policije nije primećeno, javio je reporter N1.

Skup je organizovan pod parolom “gde nema poštovanja nema ni posla”, a okupljeni smatraju da je pokazivanje dvoglavog orla bila provokacija i da zato Mon Đuraj treba da zatvori pekaru.

Kako je javio reporter N1, ispred pekare Roma okupili su se i stariji meštani Borče, ali i porodice s decom. Organizatori poručuju da nikoga ne mrze, ali da je neprihvatljivo to što je jedan od bivših radnika pekare i brat vlasnika pokazivao dvoglavog orla – nacionalni simbol Albanaca.

S druge strane, Đuraj poručuje da nema veze s tim i da ne podržava ono što je njegov brat uradio i dodaje da u Srbiji plaća porez i da su za njega svi ljudi isti. Naglasio je da je zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice.

Na skup je došla i Ljljiana Dragojlović, majka devojčice koja boluje od spiralne mišićne atrofije i za čije je lečenje vlasnik pekare Roma Mon Đuraj prikupljao donacije, kako bi poručila da ne razume protest protiv Đuraja i da treba da bavimo ljubavlju i poštovanjem, a ne mržnjom i nacionalizmom.

N1