Sport

TERZIĆU PLATI MILOJEVIĆA: Zašto Zvezda igra opasnu igru?

Mnogi navijači su sa razočarenjem dočekali vest o sada već skoro sigurnom odlasku Vladana Milojevića. Čovek koji je Zvezdu podigao na noge i dao joj potpuno novi sjaj kao da više nije srećan u svom klubu.

Ipak na kraju dana, rastanak je blizu. Posle dve zlatne godine trener Crvene zvezde skoro definitvno ide u Kinu ili UA. Ali šta je Uprava učinila povodom toga? Već su krenulu u potragu za novim trenerom, a u igri su Đorović, Simo Krunić kao i Slovenac Matijaž.

Ali zašto Zvezda ovoliko rizikuje? Dinamo iz Zagreba je svom treneru dao 1.5 miliona evra. Jović je na pragu transfera u Real Madrid, Zvezda je Kafua plaćala 700.000, pa zašto recimo Milojević ne bi mogao da dobije 2 miliona?

Nije nemoguće, a ulog je veliki. Zamislite novog trenera sa novom filozovijom, najpre fudbalskom, recimo Đorović koji više liči na školu Pižona. Nema Srbija mnogo stručnjaka, verujte da je Milojević grumen od zlata kog ne treba tako lako pustiti.

Evo primera, Lalatović je verovatno jedan od najboljih trenera u Srbiji, trenutno. Ali da li je on za Zvezdu? Mihajlović? Niko ne spori da je loš, ali sa timovima koji trebaju svaku utakmicu da pobeđuju, nije se pokazao najbolje. Jokanović je Partizanovac, ta soludicja je nemoguća, kao i recimo Slavoljub Muslin.

Kada saberete i oduzmete, velika bi greška bila tako olako pustiti Miloja. Nažalost, Srbija nema puno stručnjaka. To je realno.

Izvor: beogradskiportal.rs