Sport

HOĆE LI ČOVIĆ DOVESTI KUZMIĆA? Najveća letnja želja

Priče oko dolaska Vladimira Jankovića u Crvenu zvezdu utihnule su tokom poslednjih dana, iako interesovanje obe strane za ostvarenje saradnje postoji, oko jadranskog šampiona sada se vrti novo, ali svima u klubu dobro poznato ime – Ognjen Kuzmić.

Srpski reprezentativac ponovo je aktuelan na Malom Kalemegdanu i plan klupskih čelnika je da uskoro njegovim zastupnicima dostave zvaničnu ponudu, tvrdi specijalizovani košarkaški portal Sportando. Prema informacijama MOZZART Sporta, srpski centar želi prvo da ispoštuje klupske obaveze do kraja, pre nego što uopšte počne da razmišlja o nastavku karijere. Odnosno, prvo želi da čuje mišljenje Realove uprave i trenera Pabla Lasa, kako bi mogao da planira dalje korake. Kraljevski klub se prema Ognjenu Kuzmiću poneo s maksimalnim poštovanjem, iako on zbog brojnih povreda nije uspeo da pruži ni deo onoga što se od njega očekivalo kada je dolazio u Madrid leta 2017. godine. Ljudi iz kluba podržali su ga tokom mukotrpnih tretmana i procedure oporavka i verovali u njega do kraja, čime je Real pokazao da zaista jeste najveći evropski kolektiv. Zbog toga Kuzmić hoće da sačeka kraj sezone.

Podsetimo, Kuzmić je uoči Evrobasketa u Istanbulu parafirao saradnju sa Realom, a već u prvoj sezoni doživeo je pucanje prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena, zbog čega je pauzirao do narednog leta. Nažalost i u drugoj sezoni su ga snašle povrede, pre svega kontuzija skočnog zgloba, zbog čega je imao nešto duži oporavak. U januaru se pojavila informacija da bi Kuzmić mogao u Budućnost, ali on je u izjavi za naš portal obelodanio da ne ide nigde. U takmičarskoj godini za nama odigrao je svega pet utakmica u prvoj fazi Evrolige.

Ognjen Kuzmić je u Crvenoj zvezdi igrao tokom sezone 2016/17, kada je osvojena i poslednja tripla kruna (Jadranska liga, Kup Radivoja Koraća, Superliga). U navijačkim krugovima pamti se njegova blokada Ekpeu Judu u poslednjim trenucima Fenerbahčeovog gostovanja Zvezdi u Beogradu tokom one fantastične serije pobeda…