Sport

MIHAJLOVIĆ BLIZU JUVENTUSA: Blizu najvećeg angažmana u životu

Ustala je Italija na noge od trenutka kada je obelodanjeno da Masimiliajno Alegri neće više biti trener Juventusa! Ogromna se prašina podigla zbog odluke Andree Anjelija da trofejnog stručnjaka razreši dužnosti, zbog čega su se pokrenule brojne priče o tome ko bi mogao da preuzme kormilo Stare dame i nastavi kontinuitet započet još kod Antonija Kontea pre sedam godina

Lista kandidata je, logično, poduža. Direktorski tandem Nedved – Paratići forsira priču o povratku Kontea, Anjeli bi Mauricija Poketina, dok se određena šansa daje i sadašnjem treneru Lacija Simoneu Inzagiju. Juventusove pristalice, navodno, sanjaju o povratku Didijea Dešana, Loran Blan se stidljivo pominje, dok je opcija o angažovanju Pepa Gvardiole brzo demantovana upravo iz usta Katalonca.

Pitanje broj jedan – ko će biti trener Juventusa?

Međutim, tu nije kraj. Prema informacijama italijanskog Skaja, u igri za klupu Juventusa je i – Siniša Mihajlović!

Ime nekadašnjeg srpskog selektora se pominjalo na još nekoliko mesta kao potencijalni zamenik Maksa Alegrija, a Skaj je potvrdio da Miha zaista jeste u kombinaciji.

Siniša Mihajlović je posle kraćeg odmora i potpunog ludila oko njegovog angžamana u lisabonskom Sportingu krajem januara odlučio da uzme vreli krompir u ruke i pokuša da obezbedi Bolonji opstanak. Iako zvanično još to nije uradio, gotovo je izvesno da će Bolonja ostati u eliti, pošto na dva kola pre kraja ima pet bodova više od Empolija, koji je najbliži sigurnoj zoni. Ekipa sa stadiona Renato Dal’Ara je u poslednjih mesec dana pregazio Parmu, ali i nadigrao Empoli i Sampdoriju, sve sa po bar tri gola. U međuvremenu je Bolonja savladala i Sasuolo, Torino, a svakako najveći skalp je Interov s početka februara.

Mihajlović je u Italiji već vodio jednom Bolonju, gde je i počeo trenersku karijeru, a zatim je predvodio Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino, pre nego što je imao onu čudnu priču s Sportingom. Miha se ovih dana pominje i kao moguća zamena za Simonea Inzagija, ako bi ga Lacio pustio da preuzme Bjankonere.

Pored Mihajlovića, sve se ozbiljnije priča i o potencijalnoj saradnji sa Maurisijem Sarijem! Navodno, Juventusova uprava je već obavila razgovore s nekadašnjim trenerom Napolija o mogućem angažmanu, a ceo slučaj dobio je etiketu „posao s brzim razvojem“.

Ako bi gotovo šokantni dogovor između Juventusa i Sarija pao, odmah bi se u Torino vratio i Gonzalo Iguain, što je navodno bio jedan od zahteva nekadašnjeg bankara…

Mnogo je kombinacija u opticaju, biće zaista interesantno videti koga će Anjeli izabrati…

mozzartsport.com