Sport

TADŽIKISTANAC NA KLUPI ZVEZDE? Pravo iz Arsenala među crveno – bele

Od kako je Vladan Milojević najavio mogućnost da napusti klupu Crvene zvezde na kraju sezone, iz dana u dan se sve više trenera dovodi u vezu sa crveno-belima. Pominjani su Siniša Mihajlović, Ivan Jovanović, čak i Goran Đorović, a Kurir je u petak doneo novo ime, prvo iz inostranstva.

Reč je o tadžikistanskom stručnjaku stručnjaku Igoru Čerevčenku, koji trenutno beleži odlične rezultate sa Arsenalom iz Tule. On je seo na klupu ovog ruskog prvoligaša sredinom novembra prošle godine, sa ciljem da izbori opstanak, ali je on podigao ekipu na viši nivo i sada se bori za mesto u Ligi Evrope.

Arsenal dva kola pre kraja šampionata zauzima šesto mesto u Premijer ligi Rusije, sa istim brojem bodova kao CSKA Moskva i bodom manje od Spartaka.

I pored toga što je prevazišao očekivanja, Čerevčenko još nije produžio saradnju sa timom iz Tule i ugovor mu ističe na kraju sezone. Ovaj 44-godišnjak iz Dušanbea vaga najbolju opciju za nastavak karijere, a navodi se da ga je njegov zastupnik ponudio čelnicima u Ljutice Bogdana.

Čerevčenko nikada nije radio van Rusije, gde je do sada trenirao još Lokomotivu iz Moskve i Baltiku iz Kalinjingrada. Sa Moskovljanima je osvojio Kup 2015. godine i to mu je jedini trofej do sada u, ne preterano dugoj trenerskoj karijeri.

Na klupi Arsenala je sedeo na 18 utakmica i ostvario je učinak od devet pobeda, šest remija i tri poraza. Njegova ekipa je najčešće igrala u formacijama 4-2-3-1 i 4-1-4-1, što je sistem sličan onome koji igra Zvezda sa Milojevićem.

maxbetsport.rs