Srbija

KRSTAJIĆ SE OGLASIO: Opet bih igrao 3 – 5 – 2 protiv Ukrajine

Mladen Krstajić je, po svemu sudeći, završio svoj mandat na klupi reprezentacije Srbije. Posle debakla u Ukrajini i poraza Orlova od 5:0, pobeda nad slabašnom Litvanijom nekoliko dana kasnije teško da će odobrovoljiti čelnike FSS da mu daju novu šansu, jer je mnoge već „prokockao“.

Ali, Krstajić u razgovoru za Žurnal ističe da se neće ljutiti, šta god da bude odlučeno na Odboru za hitna pitanja FSS-a, koji se sajtaje od 14 časova.

Šta god da se desi, ako treba da se raziđemo, razići ćemo se prijateljski. Treba i sutra da se živi. Nema ljutnje, niti će je ikad biti sa moje strane.

Krstajić naglašava da niko ne može da ga posvađa sa predsednikom FSS-a Slavišom Kokezom.

– Nikakvih problema nema, sa Salavišom niko i ništa ne može da me posvađa. Niti iko može da očekuje moiju eventualno negativnu reakciju. Nema potrebe da se diže tolika fama oko mene, bitni su reprezentacija i septembar. Ko god da dođe posle mene, kadgod: sutra ili za godinu-dve, hoću da mu pomognem sve što me upita. Moj odnos sa Slavišom Kokezom i Fudbalskim savezom Srbije niko ne moće da poremeti.

On naglašava da će poštovati svaku odluku i da će doći da gleda meč u Luksemburgu i ako ne bude selektor.

Poštovaću svaku odluku! Ako ostanem, nastaviću da radim najbolje što znam i mogu, ako me smene, podržaću reprezentaciju kako i kad nisam bio selektor. I ako ne budem selektor, doći ću privatno u Luksemburg da gledam utakmicu reprezentacije.

Naglašava da je studiozno analizirao Ukrajince i da bi ponovo izveo identičnu formaciju, iako mnogi smatraju da je to bila taktička katastrofa Krstajića, koja je rezultirala porazom od 5:0 u Lavovu.

– I sutra bih opet na tu utakmicu izašao u formaciji 3-5-2, zato jer sam pravio analizu, mesec dana studirao šta igra Ukrajina… Studiozno smo sve radili, razgovarao sam sa igračima oko svega, prihvatili su – poručio je Krstajić.

Prema najavama, Odbor za hitna pitanja trebalo bi posle 14 časova da odluči ko će biti naslednik Krstajića, a po svemu sudeći to će biti doskorašnji selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković.

telegraf.rs