Sport

GOTOVO! Zvezda prodala Joveljića

Dileme više nema: Dejan Joveljić nastavlja karijeru u Ajntrahtu iz Frankfurta!

Talentovani napadač Crvene zvezde je danas oko 12.30 časova prošao lekarske preglede u Frankfurtu i uskoro će staviti paraf na sa nemačkim bundesligašem. Joveljić je već danas oduševio ljude u Frankfrtu. Na lekarskim pregledima i fizičkim testovima je impresionirao stručnjake iz nemačkog kluba koji su bili poptuno oduševljeni onim što vide.

Kako MOZZART Sport saznaje, Crvenoj zvezdi će pripasti 4.000.000 evra na ime obeštećenja koji će biti isplaćeni u dve rate od po 2.000.000 evra. Zvezda bi mogla da inkasira dodatnih 1.000.000 evra kroz eventualne bonuse ako Joveljić ispuni očekivanja u Frankfurtu. Takođe, crveno-belima pripada i 10 odsto od narednog transfera Joveljića kada ga Ajntraht bude prodavao.

Joveljić će sa popularnim Orlovima potpisati ugovor na pet godina, a u prvoj sezoni će zaraditi 400.000 evra neto uz određene bonuse. Ugovor je rastući pa će srpskom napadaču u svakoj sledećoj sezoni plata biti veća nego u prethodnoj.

Joveljić dolazi u Ajntraht kao naslednik Luke Jovića koji je postao najskuplja prodaja u istoriji nemačkog kluba. Prezadovoljni iskustvom sa Jovićem, Nemci su se odlučili da ga zamene Joveljićem koji je imao sličan put u karijeri od rodne Semberije preko omladinske škole Crvene zvezde i nekoliko mečeva u prvom timu crveno-belih.

uskoro opširnije…

mozzartsport.com