Sport

Veliko srce Zvezdine dece: Humana misija kojom su sve oduševili!

Crvena zvezda je posetila Dom za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade“.
Zvezdini mlađi pioniri, deca od 14 godina , posetila su dom, razgovarala i družila se sa štićenicima Doma, a potom su odigrali meč malog fudbala podeljeni u dve ekipe.

Svi učesnici su uživali u samoj utakmici, a na obe strane terena se videlo zavidno znanje sa loptom. Rezultat je ovoga puta bio u drugom planu, ali ovaj meč je završen sa prijateljskih 5:5.

Utiske je sumirao i Dušan Šaranović, pomoćni trener Zvezdinih pionira kojima je po njegovim rečima posebno važno što su imali prilike da uvesele štićenike iz doma kao i da saznaju nešto više o njihovom načinu života.

– Pre svega bih se zahvalio klubu i Domu na organizaciji i gostoprimstvu. Drago mi je što smo imali priliku da se upoznamo, razgovaramo i da se družimo sa decom koja tamo žive. Ovo je bio jako lep način da se kroz sport vide i nauče prave životne vrednosti i steknu nova prijateljstva. Za kraj bih rekao da je ovo veliko i poučno iskustvo za mene i igrače koje ćemo pamtiti – istakao je pomoćni trener mlađih pionira Zvezde.

Na kraju druženja , fudbaleri podelili poklone novim drugarima i obećali da će ih naredne jeseni ugostiiti na terenima Omladinske škole FK Crvena zvezda i pružiti im priliku da vide kako to izgleda biti deo Crvene zvezde.