Beograd

VELIKA NEVOLJA U BEOGRADU TEK KREĆE: Vatrogasci izašli na teren da pomognu narodu

Na putu koji vodi kroz Kotež i okolnim ulicama nalaze se vatrogasci koji pumpama ispumpavaju vodu, a na licu mesta su i meštani koji kažu da je najteža situacija bila u Padejskoj ulici i Osmoj sutjeskoj, ali da su bile poplavljene i ostale ulice u tom naselju.

Ana Nedelkoski, koja živi u Padejskoj ulici, kaže da je voda navirala brže nego tokom poplava 2014. godine i da su u roku od 20 minuta kuće bile potpuno u vodi. Kako je dodala, dodatni problem im je to što nemaju kanalizaciju.

Situacija nije ništa bolja ni u bloku Sutjeska 32, gde se voda još nije povukla.

Stanovnici te ulice su samostalno ispumpavali vodu, a kako bi se zaštitili od poplava uz ograde dvorišta postavili su džakove sa peskom, ali kako kažu, to je slaba zaštita.

“Problem sa vodom je i dalje prisutan, a pošto su najavili da će i danas padati kiša, problem će biti još veći“, rekao je Nemanja Đurić, koji tu živi i dodao da mu je celo dvorište bilo poplavljeno, ali da je situacija trenutno malo bolja pošto su pumpama sami izbacivali vodu.

Radan Đurić je rekao da svaki put kada padne veća količina kiše imaju problema i od vode ne mogu da prođu ulicama i dodao da su se tokom nevremena u Kotežu izlile i septičke jame.

Kotež je jedno od naselja na levoj obali Dunava gde je tokom nevremena u nedelju palo 100 litara kiše po metru kvadratnom, a prema rečima predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, sve moguće službe su na terenu.

„Svi su na terenu i pokušsavaju da se izbore da se voda povuče što pre. Sve pumpe su angažovane i očekujemo da se u toku dana i sutra nivo vode povuče, jedino ako opet ne bude nekih padavina kao juče, ali verujem da se to neće desiti“, rekao je Jovičić.

Izvor: Tanjug.rs