Magazin

UNESI MIR U SVOJ DOM: Šta treba uraditi kada se oseća nemir u kući?

Foto: Ju Tjub

Da li vi kadite svoj dom? Većina ljudi ne zna da to nije mnogo komplikovano, kadionica košta oko 200 dinara, imate briket i tamjan. To je sve što vam treba.

Uz molitvu treba kaditi svoj dom, istina je da to može da donese mir u vašu kuću, ali naravno to nije dovoljno. Nije dovoljno okaditi i činiti i dalje po starom, građenje mira nije samo čarobni štapić koji pucketanjem briketa donosi neki prividni mir.

No, naglašavamo da je to dobro za svaku kuću, mirs tamjana utiče pozitivno na ljude, nemojte preterivati i stavljati mnogo na briket jer može da bude i neprijatno od dima koji može da bude veliki.

Pročitajte molitvu svojim rečima, okadite sve ikone u svom domu i pomolite se pročitavši „Oče naš“, „Bogorodice djevo“, „Dostojno“. Inače naučno je dokazano da tamjan utiče pozitvino na raspolaženje ljudi.

Možemo imati na kugli zemaljskoj što god poželimo, a da nemamo mir i radost. A mir dolazi od Izvora Mira, od Gospoda. Kada se Gospod obratio svojim učenicima, kada su oni zatvorili vrata zbog straha od Judeja, prvo što im je uputio bilo je: „Mir vam.“

Kakvim se mislima bavimo – takav nam je život. Ako su nam misli mirne i tihe – eto nam mir. Ako su nam misli negativne – eto nam nemir. Mi tražimo pomoć od roditelja i kad ih zamolimo, oni raskrvare svoje roditeljsko srce i čine nam po volji ono što je dobro.

Naše misli utiču ne samo na nas, nego na sve ono što nas okružuje. Moramo da upućujemo dobre misli. Gospod zapoveda da volimo svoje neprijatelje, ne zbog njih, nego zbog nas samih. Treba oprostiti sve od srca. Kada se oprosti sve od srca, sve je oprošteno. Mi smo (tada) saučesnici mira, tada mir čini radost i utehu svima oko nas. Svi osećaju naše misli mirne, tihe.

Izvor: beogradskiportal.rs