Sport

JEL POTPISAO? Domazet opet pokrenuo „Teomaniju“

Kada je Milan Dozet, nekadašnji član večitih rivala i dugi niz godina jedan od stubova Igokee, inače veoma cenjen tviteraš, juče ujutru na svom profilu napisao: „Jel potpisao?“, svima je bilo jasno o čemu se radi. Očigledno da je Teomanija toliko uzela maha, da je to postala tema broj 1 kada je košarka u Srbiji u pitanju, a sigurno i šire.

Pojavila se gotovo stidljivo, u vidu višegodišnjeg sna Delija da okorelog zvezdaša i fantastičnog organizatora igre konačno vide na Malom Kalemegdanu. A sve na osnovu emocija i davno iskazane Teodosićeve želje da jednog dana obuče crveno-beli dres.

Malo je utihnula kada su počele da se ređaju vesti o ponudama za kapitena Srbije i milionskim ciframa. Ali bilo je to samo zatišje pred buru.

Crvena zvezda je u međuvremenu, iz dana u dan, vukla poteze na tržištu koji su oduševljavali navijače. Ugovore su produžili kapiten Branko Lazić, Filip Čović, Bili Beron, Boriša Simanić, Muhamed Faje, Stratos Perperoglu i Ognjen Dobrić. Na mesto uspeha vratili su se Ognjen Kuzmić i Čarls Dženkins, a po prvi put crveno-beli dres su zadužili kapitalci Džejms Gist i Derik Braun. Dok su se ređale cigle moćnog crveno-belog zida, a u skladu Zvezdine kampanje koja prati prelazni rok i proslavu 75. rođendana, glasine da će poslednje cigla imati inicijale „M. T.“ postajale su sve jače.

Pa je tako u jednom trenutku osvanula i vest o navodnom sastanku Nebojše Čovića i Tedosića. Sa željom da spreči špekulacije prvi čovek trofejnog kluba to je demantovao. Uz logično objašnjenje da Crvena zvezda nema novca da se utrkuje sa bogatim klubovima, ali da su Teu vrata uvek otvorena.

Ipak, to se nije reflektovalo na euforiju navijača koja je nastavila da raste. Igrajući između ostalog i na kartu odličnih odnosa Čovića i Teodosića koja datira još iz FMP-a gde je sjajni plej i stasao.

A, onda je jedna pozorišna predstava podigla stvari na viši nivo. Reč je o predstavi Hotel 88 u kojoj igra Jelisaveta Orašanin, inače supruga sjajnog pleja. Ona je u jednom trenutku, na šaljivi monolog glumca Vlade Aleksića o njenoj vezi sa Teodosićem i pitanjem – „živ nisam, gde će dalje“ kroz osmeh rekla:

– Pa u Zvezdu, gde će.

Izazvalo je to tektonski poremećaj među navijačima i više nije bilo nazad. U jednoj renomiranoj kladionici pojavila se kvota 3,5 na Teodosićev potpis Zvezdi, društvene mreže su se zapalile i ne miruju već danima. Glasine stižu sa svih strana, većina iz veoma diskutabilnih izvora, ali sve idu u istom smeru – Teodosić je Zvezdin. I teško da će se nešto promeniti, barem dok ne bude poznata nova destinacija kapitena Srbije. Ko zna, možda to na kraju i bude Mali Kalemegdan.

Žurnal