Sport

DETALJI PREGOVORA SA DEGENEKOM: Štoper se odriče stotine hiljada evra

Crvena zvezda želi da vrati Miloša Degeneka u svoje redove, a nije tajna da ni momak rođen u Kninu želi ponovo da zaigra na Marakani. Svima je jasno da Zvezda ne može da parira Al Hilalu kada je plata u pitanju, a upravo je i novac glavna kočnica za transfer štopera. Crveno-beli itekako imaju računicu kako da dovedu pouzdanog štopera. U pitanju je kombinacija sa Al Hilalom, po kojoj bi Degenek bio na pozajmici u Zvezdi, a klub iz Saudijske Arabije, gde je Degenek prekobrojan kod novog trenera, plaćao bi deo njegove plate.

Pošto Degenek ima velika primanja, Arapi žele da se oslobode bar jednog dela. Degenek u klubu iz Rijada ima platu od oko 1.500.000 evra, a maksimum koji Zvezda može da mu isplati je oko 400.000 evra, pa su u toku pregovori sa Zvezdom – Al Hilalom i Degenekom, kako bi se našla računica da se fudbaler vrati na Marakanu.

Verovatno će i Degenek morati da se odrekne jednog dela novca, a u zavisnosti od toga koliki iznos Arapi žele da otpiše, zavisiće i da li će se posao realizovati. Kako saznajemo, Degenek je spreman da se odrekne najviše 200.000 evra na godišnjem nivou, dok Arapi žele da se taj iznos udvostruči, kako na Degeneka ne bi trošili više od milion evra dok je na pozajmici u Zvezdi.

Procenjuje se da su šanse oko 60 odsto da se transfer realizuje, ali ostaje da se reši glavni kamen spoticanja u pregovorima, kako bi se reprezentativac Australije vratio u Zvezdu.

Degenek je trenutno sa klubom na pripremama u Austriji, a zanimljivo je da je bio na stadionu Salcburga, gde je upravo on prošle godine bio jedan od glavnih progatonista preokreta vrednog Lige šampiona.

Izvor: Telegraf / Foto: FK Crvena Zvezda FB printscreen