Sport

ZVEZDIN KOEFICIJENT OTVARA MNOGO VRATA: Sledeće godine bi moglo mnogo lakše do LŠ

Nije Zvezda samo zaradila od prolaska u plej-of za Ligu Šampiona, profit je mnogo veći od samog novca! Klupski koeficijent je porastao i to već obezbeđenim plasmanom u Ligu Evrope 3,00 boda za rang listu Uefe.

Upravo ta stvar je veliki zalog za budućnost, samo dobijanje bodova značilo bi da Zvezda može da sledeće godine ukoliko bude šampion mnogo lakše dođe do Lige Šampiona, a ukoliko izbaci Jang Bojs dobija 4.00 boda i pitanje je dokle može da ide, što bi značilo pravo čudo za sledeću godinu.

Prošle sezone, recimo, bod protiv Napolija i trijumf nad Liverpulom doneli su klubu iz Ljutice Bogdana tri boda (dva za pobedu i jedan za remi), plus četiri zagarantovana za učešće – ukupno 7,00.

Vrlo je bitno šta će se dalje dešavati i koliko Crvena zvezda može da dobaci, a sudeći po onome što pokazuju mogu mnogo. Imajte na umu da su crveno – beli prošle godine bili u stvarno najtežoj grupi Lige Šampiona i da su i te kako profitirali i pokazali zube, da ne pominjemo pobedu nad Liverpulom koji je osvajač Lige Šampiona.

Ako Zvezda uđe TOP 50 onda su povlašće pozi pozicije u svim kvalifikacionim rundama gotovo zagarantovane.

Izvor: beogradskiportal.rs