Sport

SAMO DA NE BUDE „MOUČE“: Zašto je Milojević hteo baš Garsiju?

Argentinac je konačno došao. Sjajan igrač, krilo kakvo treba Zvezdi. Sve njegove osobine procenio je Zvezdin strateg Vladan Milojević koji insistirao na njegovom dolasku, baš po svaku cenu. 

Zašto je Miloje hteo baš njega? Razlozi su vrlo jasni. Igrač poput Garsije može mnogo da donese crveno – belima u vremenima koja dolaze. Dakle njegova najveća osobina je brzina, zaista ima strašan start i to je ono što trenutno treba ovom timu. Da bi se bilo koji igrač uklopio u koncept Milojevićevih zamisli, mora da igra odbranu, kao da je štoper na svakoj poziciji, da kažemo prosto.

Upravo je Argentinac taj… U odbrani je strašno dobar. E to je ono što je falilo Moučeu koji je iz Zvezde otišao sa gorkim ukusom. Zaista igrač koji je bio i te kako talentovan, ali u ovim uslovima klubova kao što je Zvezda recimo, jako je bitno da ceo tim igra odbranu na vrhunskom nivou.

Rikardinjo je bio mađioničar na terenu, tačnije mogao je biti. Prvi put kad je lopta prošla po njegovoj strani, tačnije centaršut i kada je Zvezda primila gol, to je bio kraj. Više se Brazilac nije vraćao.

Zvezda je dobila ozbiljno pojačanje. Biće ovo vrlo zanimljiva priča s’ obzirom da je Argentinac treće najskulplje pojačanje u istoriji kluba.

Kod Miloja je stroga disciplina

Neće moći bilo kako, bilo ko. Milojević je poznat po strogoj disciplini. Igrači već nekoliko meseci, posle poraza od Partizana u Kupu, dolaze na stadion dnevno pet sati gde imaju „zanimanja“.

Mouče voleo sladak život, njegova poslednja izjava o Zvezdi

„Nisam uspeo da pronađem mesto u timu. Kako je vreme prolazilo, situacija se komplikovala. Došli smo do zaključka da  je najbolja opcija da raskinemo ugovor o pozajmici, to pokušavamo da uradimo ovih dana. Kvalitet života u Srbiji je dobar, ali u klubu se nisam osećao prijatno. Crvena zvezda ima ozbiljne kadrovske i infrastrukturne probleme. To je jednostavno tako“, poručio je Pablo Mouče.

Izvor: beogradskiportal.rs