Srbija

OGLASIO SE ĐORĐEVIĆ I TO „MUŠKI“: Šta se to dešavalo na klupi?

“Šta reći… Podbacili smo u najvažnijoj utakmici na turniru. Mnogo se nekih stvari izdešavalo koje su uticale na sve ovo. Probali smo da se vratimo u trećoj četvrtini, ali opet nismo dobro otvorili poslednju deonicu“, rekao je Đorđević i nastavio:

“Oni su apsolutno zasluženo slavili, konstantno su držali utakmicu pod kontrolom.

Pre svega zbog njihovih bekova, dok je Vildoza sa klupe uneo dodatnu energiju i sigurnost, uz Kampaca koji je potpuno dominirao utakmicom. Imali su rešenja u šutu, prodoru, piku, situacijama jedan na jedan… Specijalna utakmica za njega. Uz Laprovitolu i Skolu držao je kontrolu utakmice“.

“Mnogo puta nestrpljivo, mnogo grešaka u situacijama koje su morale da se odigraju mirnije… Da gradimo akciju za šut ili dodavanje. Slušavši Nemanju Bjelicu na konferenciji za medije, shvatam da je u njemu postojala velika doza pritiska. Svi smo mislili da to ne postoji, da smo jaka grupa momaka koja može da izdrži sve to. I dalje mislim da jesmo. Ovi momci su radili mnogo dobro od početka sve što smo zacrtali“.

Šta je do ovde dovelo?

“Nije nas bilo od početka. Svi ovi igrači koji su ovde priključivali su se naknadno, ulazili u ritam kasnije i onda smo jedan deo rada praktično preskočili. Mislim da sve ovakva takmičenja zasnivaju na maksimalno odrađenim bazičnim pripremama i mislim da te one drže u ritmu“.

Nije kraj i nije gotovo…

“Teško je, imamo još dve utakmice, moramo da podignemo glavu. I dalje verujem da mi možemo. Videćemo kako će se druge utakmice odvijati, rešiti. Da vidimo protiv koga ćemo igrati jer to peto mesto može odluči ko će na Olimpijske igre, što je izuzetno važno. U ovom trenutku moramo svi da analiziramo situaciju i krenemo kroz trening da se dignemo. Imaćemo dan više za odmor, koji će nam biti jako važan. Ova utakmica se nije završila dobro po nas“.

Šta se dešavalo na klupi?

“Igrali smo s mnogo nervoze, a ovakve utakmice se dobijaju mirom i staloženim stavom. Na početku smo mnogo grešili. Odbrana nije bila dobra, primili smo preko 90 poena. Argentinci su ušli u dobar šuterski ritam, mi smo ih ostavljali same, tu nisu prošla naša preuzimanja po automatizmu. Probijali su nas do koša i to su greške koje smo skupo plati.

U trećoj četvrtini smo odigrali dobro, u poslednjoj čak bili tu negde, ali kada ekipa uđe u takav ritam kakav su oni ušli, s velikom dozom kreativnosti i razigravanja. Igraju njihovu karakterističnu košarku, pa te trojke koje smo primili u poslednjim sekundama… Nije bilo lako. Neke napadačke odluke su bile ishitrene, pogrešne. To je stvar čitanja situacije“.

Previše njih je htelo individualno

“Apsolutno. O tome sam pričao i ranije. Trenirali smo da igramo kao tim, tako je trebalo da igramo. Individualnost jeste važna, individualni kvalitet, ali mi smo tražili druge stvari“.

Selektor veruje da će ekipa imati snage da se regrupiše i dobije motivaciju da overi vizu za Kinu, a podsetio je da su jako nedostajali Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević koji “jako dobro znaju da igraju ovako velike utakmice“. Takođe se zahvalio i Vasiliju Miciću za požrtvovanost i hrabrost u teškim momentima, posle čega je poslao iskreno saučešće porodici Efesovog pleja…

Ipak pritisak je bio jači.

“Neki igrači osete pritisak, neki ne. Kada vidite jednog Bjelicu, da igrača s toliko iskustva oseti takav pritisak i presiju, kada ispriča sve tako javno… Meni se otvore oči. Ne treba Bjelica da se oseća krivim, on je veliki sportista. On je veliki igrač. Svi su krivi za ovo, ja na prvom mestu. Mi kao grupa znamo da izađemo iz ovoga i to je jedini cilj“.

beogradskiportal.rs