Srbija

KOŠARKAŠKA PRŠTALICA U SRBIJI: Ljudi vraća se Darko Miličić

Od NBA i šampionskog prstena, preko rane penzije i kratkog izleta u borilačke vode, do povratka na parket – Darko Miličić (29) opet će igrati košarku i to za Metalac, navodi Blic.

To je za „Blic“ potvrdio i dr Boško Đukanović, alfa i omega kluba iz Valjeva, a Miličić će dres Metalca obući tek sledeće sezone, jer ove nema pravo nastupa.

„Dogovorili smo se lako i jednostavno, na neodređeno. Potpisao je danas (utorak). On je prepoznao dobru srpsku košarkašku priču. Darko je čestit i iskren čovek. Kreće sa intenzivnim treninzima. Može i da se predomisli, ali je shvatio da je košarka njegov život posle nekoliko godina mirovanja i nedoumica. Prepoznao je sebe u Metalcu koji radi najiskrenije i najpoštenije u našoj košarci, bez menadžera. Ispunio sam i sebi veliku želju, oduševo me je njegov moral i patriotizam, a njegovo veliko srce mu je reklo šta treba da radi. Miličić treba košarci mnogo više njego ona njemu“, naglasio je dr Đukanović za „Blic“

Čuveni kardiohirurg je otkrio i velike planove Valjevaca za narednu sezonu.

„Voleo bih da dovedemo i Sašu Pavlovića, sa njim i Miličićem idemo na vrh ABA lige. Pavlovića hoću godinama, ali nikako ne smem da se mešam u njegove emocije prema Partizanu. Ako prepozna da je Metalac pravi, mislim da bi mogao mnogo više da doprinese. On je veliki čovek i jedan od najboljih igrača svih vremena, i poštovaću svaku njegovu odluku“, poručio je prvi čovek Metalca.

Blic.rs