Sport

ZVEZDA DALA MILIONE: Pravi se Zvezdina televizija

Obećano – učinjeno. Ko je koliko zaradio, šta će biti sa novcem? O svemu tome govorio je Svetozar Mijailoviš na HAPPY televiziji. 

“Igrači su dobili po 100.000 nagradu za ulazak u završnicu Lige šampiona?“, bilo je pitanje voditelja Milomira Marića.

“Da, procentualno kako je ko igrao, tako će i dobiti, ali to je nagrada koja je pravilnikom kluba određena za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

Ne možemo se upoređivati, jer su plate igrača protiv kojih Zvezda igra nesrazmerno visoke“, objasnio je Mijailović.

Usledilo je novo pitanje: “Koliko košta vaš najskuplji igrač?“

“Najskuplji igrač je godišnje negde oko 650.000“.

“Gde idu pare od nagrade iz Lige šampiona?“

“Gotovo 40 posto ide na nagrade, premije onoga što se postigne kao rezultat, a dosta su veliki troškovi i putovanja, i organizacije utakmice.

Kada se uporedi domaće prvenstvo i evropsko takmičenje, možda tri puta više košta ovo evropsko takmičenje“, otkrio je Mijailović.

Verovali ili ne Zvezda pokreće i televiziju.

“Sad smo u fazi da možemo da kažemo da imamo deo tribina po evropskim standarrdina. Naša zapadna tribina je toliko preuređena, da je mnogi ne bi prepoznali koji nisu dugo dolazili.

Uskoro ćemo imati i Zvezdinu televiziju koja će nadamo se, vrlo brzo profunkcionisati, na jesen ćemo završiti i mediko blok, značajan za bržu pripremu i oporavak igrača, a u planu su nam još neki radovi po pitanju grejanja terena.

Želja nam je da koristimo termalnu vodu, projekat je pri kraju, razmišljamo i o solarnoj elektrani na krovu ‘Marakane’, ali sve će se to rešavati u skladu sa budućim rešenjem našeg stadiona“, istakao je Mijailović.

Izvor: beogradskiportal.rs